50 ארגונים בינלאומיים וגופים העובדים עם האו"ם משגרים היום עצומה משותפת הקוראת לישראל להסיר את הסגר על רצועת עזה.
"במשך יותר מחמש שנים, 1.6 מיליון תושבי עזה נמצאים תחת מצור בפעולה שמפירה את החוק הבינלאומי", נכתב בפנייה המשותפת. "יותר ממחצית האנשים האלה הם ילדים. אנו החתומים מטה קוראים בקול אחד: סיימו את המצור".
בין החותמים על הפנייה המשותפת נמצאים "אמנסטי", אגודת "הצילו את הילדים", ארגון הבריאות הבינלאומי, אוקספאם, משרד האו"ם לענייני זכויות אדם ומספר גופים נוספים השייכים לאו"ם.
על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, ישראל החלה להגביל את המסחר ואת העברת הסחורות ברצועת עזה בשנת 2001, והגבירה את ההגבלות בצורה משמעותית ב-2007, אחרי השתלטות החמאס על הרצועה. גם הממשל המצרי, על פי הדיווח, משתף פעולה עם המצור.
הסוכנויות והגופים החתומים על העצומה מאשרים שבמהלך השנתיים האחרונות, בוצעו הקלות בתנאי הסגר בגלל לחץ בינלאומי, אבל הסגר עדיין מכביד על חיי התושבים ברצועה, גם כיום.
תגובת ישראל: "רק הבוקר נורה חקלאי שחרש את השדה"
בישראל הגיבו, כצפוי, בהאשמת ארגוני הטרור ברצועה במצב שנוצר. "כל הסחורה שמגיעה לעזה חייבת לעבור בדיקות מפני שעזה נמצאת בשלטון החמאס, גוף שמוכר בעולם כארגון טרור", אמר דובר משרד החוץ מרק רגב לסוכנות הידיעות רויטרס.
"רק הבוקר נורה חקלאי ישראלי שחרש את השדה שלו מכיוון הרצועה", הוסיפו במשרד החוץ. "האם זה הוגן לדרוש מישראל להסיר את הסגר על החדרת אמצעים צבאיים בזמן שהמשטר בעזה עוין ואגרסיבי כלפי ישראל?".