בכיר הפת"ח ג'יבריל רג'וב הצהיר כי ממשלת האחדות הפלסטינית המתגבשת תכיר בישראל בהתאם למדיניות יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן. "הפיוס עם חמאס מתבסס על פיתרון שתי מדינות בגבולות 1967, גם חמאס יקבל את כל תנאי הקהילה הבינלאומית", אמר רג'וב בראיון לגלי צה"ל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לדברי רג'וב, "גם נתניהו לא נשען על קואליציה של מחנה השלום, ולמרות שבנט וליברמן לא מכירים בקיומו של העם הפלסטיני - אנחנו מתייחסים רק לנתניהו". הבכיר הפלסטיני הבטיח כי כשתקום הממשלה בראשות אבו מאזן הוא יצהיר שהוא וממשלתו מקבלים את תנאי הקהילה הבינלאומית.
"אנחנו לא רוצים לשבור את הכלים, אין צורך להשתולל. אני מקווה שישראל תאפשר לאבו מאזן להמשיך בפיוס, כל מי שרוצה שתי מדינות לשני עמים", הדגיש רג'וב.
מנגד, גורמים מדיניים ציינו כי ישראל תדגיש בעולם שבארה"ב, האיחוד האירופי, קנדה, בריטניה, אוסטרליה, ומצרים רואות בחמאס ארגון טרור. כמו כן ביקשו הגורמים להדגיש כי עד היום בחמאס לא הביעו כל נכונות לחלוקת הארץ, שיגרו רקטות ומחבלים מתאבדים לשטח ישראל.
המשא ומתן בסכנה? נתניהו יכנס את הקבינט
בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו יכנס היום (ה') את הקבינט המדיני-ביטחוני לדיון חירום בעקבות המשבר בשיחות עם הפלסטינים, והפיוס בין פת"ח וחמאס. בעקבות ההסכמות אליהן הגיעו ראש ממשלת חמאס בעזה, איסמעיל הנייה, ונציגיו של יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן, על כינונה של ממשלה משותפת ועל בחירות כלליות שייערכו בגדה ובעזה בתחילת השנה הבאה, בוטלה גם פגישת צוותי המשא ומתן שתוכננה לאתמול.
נתניהו שוחח אמש עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי ואמר לו כי "מי שבוחר בחמאס לא רוצה שלום עם ישראל".
גם האמריקנים הביעו אכזבה מההתקרבות בין פת"ח לחמאס. "המהלך הזה יכול לסבך בצורה באופן משמעותי את המאמצים", קבעה דוברת מחלקת המדינה האמריקנית ג'ן סאקי. "זה לא יפגע רק במאמצים שלנו, אלא במאמצים של שני הצדדים. התזמון בעייתי ואנחנו בהחלט מאוכזבים מההודעה".