האם ישראל תידרש לחשוף את יכולות הגרעין שלה? מדינות ערב נוקטות בניסיון נוסף כדי לגרום לאו"ם לדון בתכנית הגרעין של ישראל במסגרת מועצת הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם (סבא"א), שהתכנסה היום בווינה שבאוסטריה.
אחד הנושאים העיקריים שצפוי לעמוד על סדר היום של דיוני המועצה הוא תכניות הגרעין של אירן, סוריה, וקוריאה הצפונית, זאת בהמשך לדיווחים שהגישו המדינות לגבי תוכניות הגרעין שלהן.
בראש משלחת ישראל לוועידה יעמוד ראש הוועדה לאנרגיה אטומית, ד"ר שאול חורב, וישתתפו בה גם נציגים של משרד החוץ. המשלחת הישראלית צפויה להתמודד עם הצעה מצד המדינות הערביות, שביקשו לדון ביכולותיה הגרעיניות של ישראל. לפני כשנה נעשה ניסיון דומה מצד מדינות ערב במהלך הוועדה, אך ישראל הביעה התנגדות חריפה לצעד הזה, מתוך חשש הוא יביא לגינוי ישראל ולבידודה, והיא נדחתה בסופו של דבר. גם השנה, ישראל תפעל יחד עם מדינות ידידות, במטרה להביא לכך שההחלטה לא תעבור.
במרכז הוועדה: בטיחות בכורים גרעיניים לאחר האסון ביפן
הצעה נוספת לדיון שיזמו מדינות ערב היא החלטה ביוזמת מצרים בנושא: "יישום פיקוח סבא"א במזרח התיכון", הצעה שישראל תמכה בחלק מתוכנה בשנה שעברה, אך התנגדה לחלקים אחרים בה. לאור חוסר ההסכמה על הנוסח, המשלחת הישראלית בחרה להימנע מההצבעה עליה.
במרכז הוועדה ידונו נציגי המדינות בהתמודדות הבינלאומית עם תקלות בטיחות בכורים הגרעיניים בעולם, בעקבות הדליפות מהכור בפוקישימה שביפן לפני כחצי שנה. החלק העיקרי של דיוני המועצה יתייחס לתכניות להידוק אמצעי הבטיחות בכורים בעולם, בעקבות התאונה הגרעינית שאירעה ביפן במרץ, וחבריה צפויים לקדם דרכים לקידום הבטיחות הגרעינית בכורים הגרעיניים להפקת חשמל.