ערב ההצבעה על קבלתה של פלסטין כמדינה משקיפה שאינה חברה באו"ם, מסתמן כבר כעת כי התבוסה הדיפלומטית שצפויה ישראל לספוג היא עובדה מוגמרת: שורה של מדינות באירופה, בהן ספרד, שוויץ, דנמרק, אוסטריה ונורווגיה, הודיעו כי יתמכו במהלך. הן הצטרפו לצרפת שכבר אתמול הכריזה כי תצביע בעד היוזמה. כך פורסם אחר הצהריים בסוכנות הידיעות הפלסטינית "מען". עם המתנגדות נמנות גרמניה וארצות הברית. נטייתה של בריטניה היא להימנע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לנוכח המצב, הוחלט בירושלים לנקוט לפי שעה קו תקשורתי המצניע את הנושא ולהימנע מאיום בצעדי תגובה חריפים. "באו"ם, בדרך כלל, יש רוב מוחץ התומך בזכויות העמים להגדרה עצמית - ובמיוחד בזו של הפלסטינים", אמר בכיר אש"ף, כדורה פארס, בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט.
פארס ציין עוד, כי "ישראל צריכה להחליט האם להתעלם מן ההתפתחות הנוכחית, כפי שעשתה הרבה פעמים בעבר והתעלמה מהעם הפלסטיני. ישראל היא חזקה ואיתנה - אבל ההתעלמות מהמציאות, בסופו של דבר, תגרום לטעויות שיגרמו להמשכיות הסכסוך בין העמים". הוא המשיך ואמר, כי "אם הייתה הנהגה הגונה בישראל - היא הייתה מצביעה בעד ההצעה הפלסטינית באו"ם".
מועצת יש"ע: "זו הכרזת מלחמה דיפלומטית נגד ישראל"
מנגד, הביעו גורמים בימין חוסר שביעות רצון מהתנהלותה של הממשלה לנוכח ההתפתחויות המדיניות. "שלחנו מכתב לראש הממשלה נתניהו בעניין הזה", אמר הערב יושב-ראש מועצת יש"ע, דני דיין. "הבענו בו את דאגתנו מכך שהממשלה בראשותו לא הודיעה מראש על צעדי התגובה שלה למהלך הזה".
הוא ציין עוד, כי "מבחינתנו, מדובר בהכרזת מלחמה דיפלומטית נגד ישראל - ואנו צריכים לוודא שידנו תהיה על העליונה במערכה הזו. זה די ברור שההצעה תתקבל ואין ספק בכך. אני חושב שישראל הרימה ידיים".
במכתב שנשלח אל ראש הממשלה נתניהו הובאו מספר הצעות לגבי היום שאחרי קבלת ההחלטה הפלסטינית באו"ם, וביניהן הכרזה על כך שישראל רואה בצעד הפלסטיני הפרה מוחלטת של כל ההסכמים הקיימים, החלת החוק והמשפט הישראלי על שטחי C, אימוץ דוח השופט אדמונד לוי, מניעת כל פעילות של הרשות הפלסטינית בשטחי C ושלילת כל גינוני הכבוד והאח"מ של ראשי הרשות הפלסטינית.