נתניהו ולטה, היום (צילום: משה מילנר לע
נתניהו ולטה, היום|צילום: משה מילנר לע"מ

קרי עזב, עכשיו תור המנהיגים לפעול: ראש הממשלה נתניהו התייחס היום לניסיונות למשא ומתן עם הפלסטינים ואמר: "אנחנו מוכנים לשבת באוהל המו"מ עד שייצא עשן לבן".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בפתח פגישתו עם ראש ממשלת איטליה אנריקו לטה, אמר נתניהו: "אנו רוצים שלום. אני רוצה שלום. אנו רוצים לפתוח במשא ומתן לשלום בהקדם האפשרי, ללא כל מכשולים. אנו חייבים להיכנס לאוהל ולהישאר באוהל ולחתור לסיום הסכסוך בין ישראל לפלסטינים. זהו יעדנו".

"לכך מכוונים מאמציו של מזכיר המדינה קרי, שראויים לדעתי לתמיכה אירופית עקבית ויציבה, ואני משוכנע שאיטליה תעניק את תמיכתה", פנה ראש הממשלה לעמיתו האיטלקי. הוא הדגיש באזני לטה את חשיבות ההגדרה של חיזבאללה באירופה כארגון טרור: "אם חיזבאללה איננו אגרון טרור, אינני יודע מהו ארגון טרור".

לבני: אנחנו נשארים כאן עם הבעיה

בנושא המדיני התבטאה היום גם שרת המשפטים ציפי לבני, הממונה על המשא ומתן. בכנס לשכת רואי החשבון באילת, אמרה היום: "אי אפשר לעסוק רק בנושאים הכלכליים ולהתעלם מהסוגיה המדינית ומהחשיבות בהקשר הזה של פתרון שתי מדינות לשני עמים. ראיתי את הצעירים שלנו זועקים במחאה על ייצוא הגז. אני מאוד מעריכה את העובדה שאכפת להם - אבל הגיע הזמן שאותם צעירים ישאלו גם לאיזו מדינה אנחנו משאירים מאגרי גז: למדינת ישראל היהודית והדמוקרטית? או למדינה דו-לאומית ערבית? או מדינת אפרטהייד?".

השרה לבני. ארכיון|צילום: AP, חדשות



"כפי שהצעירים כאן מדברים על כלכלה אידיאולוגית, כך עושים גם באירופה - ואירופה מחרימה מוצרים. ונכון שזה מתחיל בהתנחלויות, אבל הבעיה שלהם היא עם ישראל, שנתפסת כמדינה קולוניאליסטית, ולכן זה לא ייעצר רק בהתנחלויות, אלא בישראל כולה", הזהירה לבני.

באשר לבעיות סידורי הביטחון בהסדר העתידי בין ישראל לפלסטינים, אחת מהבעיות שמעכבות כרגע את קיום המו"מ, אמרה לבני: "אנחנו עובדים באופן צמוד עם ארה"ב על תפיסת הביטחון וסידורי הביטחון, אבל חייבים להפנים ששם לא מבינים מה הקשר בין טיעוני הביטחון לעוד מאחז ולעוד בית על גבעה שלא תהיה בישראל. אבל הם כן יכולים להבין שאנחנו צריכים ורוצים לשמור על הגושים - גם אם הם לא תמכו בבנייה מלכתחילה".

ג'ון קרי, מזכיר המדינה של ארה
קרי. הוא עוד ישוב|צילום: רויטרס, חדשות



על הפגישה עם קרי סיפרה: "כולנו ישבנו עד השעות הקטנות, והכותרת שהכעיסה אותי במיוחד הייתה של בכי ונהי על כשלון המגעים. עובדתית, המציאות היא שהוא (קרי) עשה כאן ימים ולילות בפרק זמן מוגבל, והיה צריך לעזוב. הוא השאיר כאן שני אנשים - שגם הם לא יישנו הלילה - להמשך המאמצים. קודם כל מגיעה לו תודה ענקית. אכפת לו ממה שקורה כאן. יש עוד מקומות בוערים בעולם, ומזכיר המדינה האמריקני עושה מאמצים עליונים להיות כאן. התפקיד שלנו זה לעזור לו, וגם את זה אנחנו והנציגים הרשמיים עושים בפגישות. יש כאלה שנושמים לרווחה כשהוא נסע, כאילו הכל נגמר. רבותיי, אנחנו נשארים כאן עם הבעיה, ונמשיך לעשות מאמצים לפתור אותה".