ישראל מברכת על הסנקציות הקשות על אירן: המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, מכנה הבוקר את ההחלטה לנתק את אירן ממערכת הכלכלה העולמית כ"עליית מדרגה חשובה בסנקציות על אירן", וקורא לעולם כולו להצטרף אליה.
"מדובר בהחלטה חשובה אשר עשויה להיות מכרעת במאבק כנגד מרוץ החימוש האירני", אמר שלום באירוע שבתרבות ברמת גן. "אין ספק כי מדובר בהצלחה ישראלית גדולה. המדיניות הישראלית שמוביל ראש הממשלה מביאה את העולם לפעול בכיוון הנכון. יש להמשיך בכיוון הזה ולהחריף את הסנקציות שיכריעו את אירן".
המטרה: לחנוק את כלכלת אירן
ביום חמישי הודיעה החברה הבלגית SWIFT, החברה העולמית לתקשורת בין-בנקאית (מסלקת הכספים הבינלאומית), לנתק את קשריה עם רוב הבנקים האירניים כחלק מהמאמץ העולמי "לחנוק" את טהרן ולמנוע ממנה לפתח נשק גרעיני. מדובר בדרישה שהציב ראש הממשלה נתניהו בפני הקהילה הבינלאומית בפגישותיו האחרונות בקנדה ובארה"ב, והערב הוא בירך על קיומה.
מטרת הצעד היא לאכוף את הסנקציות עליהן הכריז האיחוד האירופי. העברת כספים בינלאומית אינה אפשרית ללא שימוש בחברת SWIFT. הצעד, כך מעריכים, יפגע קשות בכלכלתה של הרפובליקה האסלאמית. SWIFT היא נקודת מוקד בנקאית קריטית למסחר בנפט, העברות כספיות ועוד.
החלטת החברה לנתק קשר עם 40 בנקים וחברות בת אירניות, עלולה לפגוע לא רק בענף הבנקאות בטהרן אלא גם בתעשיית הנפט המקומית הענפה - ובו בזמן גם באזרחים הנתמכים כספית על ידי קרוביהם בחו"ל. "ניתוק בנקים הוא צעד יוצא דופן וחסר תקדים ל-SWIFT", אמר לזארו קמפוס, אחד ממנהלי החברה. "זוהי תוצאה ישירה ופעולה רב-צדדית להעצמת הסנקציות הכלכליות נגד אירן".
עם ההחלטה של החברה הבלגית, בירך שר האוצר יובל שטייניץ על ההחלטה. "כלכלה מודרנית לא יכולה לתפקד ללא סליקה בינלאומית ותחת מצור פיננסי מתהדק והולך", אמר שטייניץ והוסיף: "ממשלת ישראל ומשרד האוצר בפרט ימשיכו לקדם בארץ ובעולם סנקציות וצעדים כלכליים על מנת להקשות על הפעילות המסחרית והפיננסית של אירן".