ועידת הנשיאים 2009, ננעלה הערב בתום שלושה ימים בהם נערכה במרכז הקונגרסים הבינלאומי בבנייני האומה בירושלים. מנהיגים ונציגים מכל רחבי העולם הגיעו למפגש שיזם נשיא המדינה שמעון פרס.
במהלך היום התקיימו מספר דיונים - ובהם "המשבר הכלכלי העולמי", בו נשאו דברים הפרופסור סטנלי פישר נגיד בנק ישראל, הברון דייויד דה רוטשילד יו"ר קבוצת רוטשילד וג'יימס וולפנסון ששימש בעברו כנשיא הבנק העולמי.
לקראת צהריים נפתח פורום מיוחד בין נשיא המדינה שמעון פרס, לבין ריי קורצוויל - אחד המומחים העולמיים בנושא בינה מלאכותית. קורצוויל הציג את ההישגים שנרשמו עד כה בתחום הבינה המלאכותית ומהם המחקרים בהם יעסקו בעתיד בנושא זה.
ישראל בשנת 2020
בשעות הצהריים נערך הכנס תחת הכותרת "האם המשבר הכלכלי העולמי מדלג על ישראל", בהשתתפות מומחים. על השאלה הזו ניסו לענות סבר פלוצקר, הפרשן הכלכלי של ידיעות אחרונות, אורי יוגב יו"ר הוועדה המייעצת של המועצה הלאומית לכלכלה, ליאורה מרידור ראש הוועד המנהל של אוניברסיטת ת"א ועופר עיני יו"ר ההסתדרות.
בשעות הערב נעל את הוועידה פאנל בהשתתפות ראשי חמש המפלגות הגדולות בישראל, הפוליטיקאים הבכירים שניסו לחזות את העתיד ולהעריך: איך ישראל תראה ב-2020?
יושבת ראש האופוזיציה ציפי לבני, התייחסה בנאומה להסכם המתגבש בין האו"ם לאירן בנושא הגרעין. "אירן משתמשת בסכסוך כתירוץ על מנת לגייס עוד גורמים רדיקלים, ותעשה הכל להשיג נשק על מנת לייצב עצמה כגורם אזורי החזק ביותר לא רק מול ישראל אלא מול כל המדינות הערביות", אמרה.
לבני הוסיפה כי "ההסכם, אם ייחתם, לא כבדהו וחשדהו אלא חשדהו בלבד, שכן ברור שאירן מבקשת להשיג נשק גרעיני כמטרה אסטרטגית ומאותה סיבה צריכה לדעת שכל האופציות על השולחן".
ברק: "לא אוהב את הפיצול"
שר הביטחון אהוד ברק התייחס בדבריו לרעיון פיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה. "נושא שנשמע רחוק לאורחים מבחוץ אבל הוא חשוב מאוד למדינת ישראל", הגדיר זאת ברק. "עמדתי בראש הממשלה כאשר דנו בעניין הזה וועדת שמגר הגישה את המלצותיה. אני לא אוהב את הפיצול, בטח לא את הפיצול לשלושה, הצעתי לממשלה, ואני חושב שזה חשוב זה מסוג הדברים שעליו לא מקבלים החלטות כאחר יד".
הנשיא פרס אמר בדבריו שנעלו את הכנס כי "נכון שהדילמות כבדות, נכון שהאתגרים סבוכים, נכון שהמשברים שלפנינו רבים, אבל נכון גם שאנו מצוידים במספיק תבונה ובמספיק כנות כדי להתמודד עם הדילמות וכדי לעמוד באתגרים".
פרס הוסיף כי "כדי להפוך את המשברים להזדמנויות חדשות, יש להיזהר כראוי שההזדמנויות הגדולות לא יהפכו להחמצות אומללות".
את ישראל הציג כרודף שלום. "אנו חפצי שלום עם שכנינו, ואנו בונים עתה את הגשר", אמר פרס. "בוועידה זו נחשפה לא רק ישראל שנאלצת לעסוק בסכסוך, אלא ישראל החושבת, היצירתית, הבונה, החולמת, השואפת לשלום. השתקף בה גם העם יהודי הרואה ערך בתרומה לאחר, בקידום העמים כולם".