אחרי שמזכיר המדינה האמריקני הזהיר מפני חרם על ישראל, וכשברקע התבטאויותיו השנויות במחלוקת ביחס לקרי, התייחס שר הביטחון משה (בוגי) יעלון למשא ומתן המדיני ובחר במסר פייסני. "יש לנו ולארה"ב ערכים משותפים, אינטרסים משותפים וקשר עמוק שגוברים על חילוקי הדעות", הצהיר יעלון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שר הביטחון אמר את הדברים במהלך פגישה שנערכה בינו לבין שר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל בכנס הביטחון הבינלאומי במינכן. "ארצות הברית היא ידידתה הגדולה ביותר של ישראל, וההערכה שלנו אליה היא עמוקה", אמר יעלון להייגל במהלך פגישתם. בדבריו הדגיש כי למרות הפערים, ישראל תומכת במשא ומתן עם הפלסטינים.
בנוסף, התייחס שר הביטחון גם לאיום שמציב הגי'האד העולמי. "תופעת הג'יהאד העולמי במזרח התיכון מדאיגה מאוד, והיא מאיימת על היציבות והביטחון באזור ואף מעבר לו", התריע. "כבר עתה אנו מזהים טרוריסטים הקשורים לג'יהאד העולמי, אשר מחזיקים בדרכונים של מדינות מערביות ועלולים לחזור אליהן לאחר שיסיימו את עבודתם. זה מקור לדאגה במערב".
"ישראל עלולה לעמוד בפני חרם"
מוקדם יותר באותו הכנס התייחס מזכיר המדינה האמריקני קרי למשא ומתן והתריע מפני חרם על ישראל ודה לגיטמציה עולמית במידה והמגעים יעלו על שירטון. קרי טען כי "שגשוג הכלכלה הישראלית הוא אשליה שעלולה להתפוגג אם התהליך המדיני ייקלע למבוי סתום". יחד עם זאת ביקש להישאר אופטימי: "כולי תקווה ואנחנו נמשיך לעבוד על זה".
בנוסף, הדגיש מזכיר המדינה האמריקני כי ארצות הברית לא מתכוונת להיות "דון קישוט" במסגרת מאמציה להשגת ההסכם. "אנחנו עובדים קשה, כי ההשלכות של כישלון אינן מקובלות עלינו", ציין קרי.
לא הכל התייחסו בסלחנות לדבריו של קרי. סגנו של יעלון, ח"כ דני דנון אמר בתגובה לדברים כי "ידידים אינם מציבים אולטימטום לביטחון מדינת ישראל".
"אנו מכבדים את מזכיר המדינה קרי אך לא ננהל משא ומתן עם אקדח מוצמד לרקה", הבהיר סגן שר הביטחון והוסיף: "אם היינו מקבלים החלטות לפי כל התחזיות החרם למיניהם - לא היינו כאן כיום".