למרות שהתחייב בעבר בפני האמריקנים לעכב את הבנייה בבירה עד להמשך המשא ומתן עם הפלסטינים, פתח נתניהו את ישיבת הממשלה בהבטחה: "המסר של ישראל בביקור בארה"ב יהיה חד וברור. המדיניות שלנו לגבי ירושלים היא כמו המדיניות ב-42 השנים האחרונות, מאז סיום מלחמת ששת הימים ואיחוד העיר".
על פי הדיווחים, נתניהו צפוי להיפגש ביום שלישי הקרוב עם הנשיא ברק אובמה כדי להבהיר את המחלוקת בנושא חידוש המשא ומתן עם הפלסטינים. אך נראה שנתניהו נחוש להבהיר את עמדתו באופן חד משמעי עוד לפני הפגישה עם מנהיג המעצמה החזקה בעולם. "מבחינתנו בנייה בירושלים היא כמו בנייה בתל-אביב", אמר הבוקר בפשטות.
הערב ייצא נתניהו יחד עם שר הביטחון אהוד ברק לוושינגטון בניסיון לשים סוף למשבר החריף בין שתי המדינות. לקראת הביקור, העביר ראש הממשלה תשובה כתובה לדרישות האמריקנים עקב משבר הבניה במזרח ירושלים.
בין השאר התחייב נתניהו לעסוק גם בנושאי הליבה בשיחות הקרבה עם הפלסטינים, לתאם עם ארצות הברית את כל ענייני הבנייה בירושלים, וכן להוציא לפועל כמה מחוות לראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן, בהן שחרור אסירים והסרת מחסומים. לפני צאתו לוושינגטון ייפגש ראש הממשלה עם השליח במיוחד מיטשל, שמגיע להשיק מחדש את שיחות הקירבה, ועם מזכ"ל האו"ם באן קי מון.
אובמה מרגיע: אין משבר עם ישראל
אובמה היה אמור לעזוב את וושינגטון ביום ראשון, כשהוא מתרחק אלפי קילומטרים מראש הממשלה שמגיע לביקור בבירה האמריקנית. עם ביטול נסיעתו של אובמה, התחדש הסיכוי לשיחות בין השניים, במטרה לגשר על המתיחות שנוצרה מאז ביקורו של סגן הנשיא ג'ו ביידן בישראל.
ביום רביעי האחרון, התייחס לראשונה נשיא ארצות הברית ברק אובמה למשבר עם ישראל. בראיון לרשת הטלוויזיה "פוקס ניוז" הדגיש אובמה: "אין משבר ביחסים בינינו לבין ישראל. ישראל היא חברה טובה ומיוחדת שלנו. אין משבר ביחסים בין המדינות". עם זאת, הסתייג: "חברים לפעמים לא מסכימים".
"שלחתי את סגן הנשיא לאזור כדי לקדם את השלום. כששלחתי את ביידן לשם ההחלטה של משרד הפנים הישראלי - לא הועילה", מתח אובמה ביקורת והוסיף: "ראש הממשלה נתניהו התנצל. אנחנו מגנים את הפעילות מפני ששני הצדים צריכים להזיז את הנושא הזה קדימה", אמר אובמה ובכך שידר, כי ככל הנראה המשבר הזה כבר מאחורינו.
הצטרפו לערוץ החדשות בשידור חי בימים א-ה מהשעה 9:00