_OBJ

נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, קרא במהלך נאומו בוועידה הבינלאומית בשארם א-שייח לפעול על מנת לאפשר את שחרורו של גלעד שליט בהקדם האפשרי. "לעולם לא נקבל מצב שבו חייו נמצאים בסכנה", הכריז הנשיא הצרפתי וציין כי שחרור של החייל החטוף נמצא "בעדיפות עליונה".

המשתתפים בוועידה, ביניהם מזכ"ל האו"ם ו-45 שרי חוץ של מדינות באירופה, מדינות ערב כמו גם הרשות הפלסטינית, הגיעו למצרים על מנת לגייס כספים לשיקום רצועת עזה לאחר מבצע "עופרת יצוקה". על פי ההערכות יסתכם הסיוע הבינלאומי בכ-3 מיליארד דולר. 

קלינטון: הסיוע הכלכלי - חלק ממאמץ נרחב לבנות שלום

"הסיוע הכלכלי לפלסטינים הוא חלק ממאמץ נרחב יותר לבנות שלום כולל בינם ובין ישראל", אמרה מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון. מזכירת המדינה הודיעה כי ארצה תעביר לידי הפלסטינים דמי סיוע בסך 900 מיליון דולר, אך הבהירה כי ארצות הברית תנקוט באמצעי ביטחון נוקשים על מנת להבטיח כי הכסף לא יועבר לחמאס. 

_OBJ

"רק אם נפעל עכשיו נוכל להפוך את המשבר הזה להזדמנות להתקרב לקראת המטרות המשותפות שלנו", אמרה קלינטון בביקורה הראשון באזור מאז מונתה לתפקידה, והוסיפה: "אנו עובדים בצמוד עם הרשות הפלסטינית על מנת לייצר מנגנונים שיבטיחו כי כספי הסיוע ההומניטרי יועברו למי שצריך ואיפה שצריך, ולא יגיעו לידיים הלא-נכונות".

בתגובה לדבריה של קלינטון בוועידה דורשים בחמאס לקחת חלק פעיל בשיקום רצועת עזה. "עקיפת הרשויות הפלסטיניות הלגיטימיות ברצועת עזה היא צעד בכיוון הלא-נכון ופוגעת בכוונה תחילה בשיקום הרצועה", אמר דובר הארגון, פאוזי ברהום.

מובארק: "ישראל צריכה להגמיש את עמדותיה"

המארח, נשיא מצרים חוסני מובארק, פתח את הוועידה. "בראש סדר העדיפויות יש להביא להפסקת אש בין ישראל לפלסטינים", אמר מובארק, והוסיף כי "אני רואה מומנטום במאמץ לשלום, ואני מצפה שהשנה תהיה השנה בה נבסס שלום בין הישראלים לפלסטינים".

מובארק גם התייחס להתעקשות של ישראל לקשר בין המאמצים להפסקת אש לבין שחרור גלעד שליט. "ישראל צריכה להגמיש את עמדותיה", אמר נשיא מצרים.

מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, הביע בוועידה דאגה עמוקה לנוכח המציאות ברצועה. "המצב במעברים בלתי נסבל", אמר באן. "עובדים שמגיעים להגיש סיוע לא יכולים להיכנס, ואי אפשר להעביר מוצרים הכרחיים".

באן קרא לפתוח את מעברי הגבול, אך ציין כי לצד מטרה זו יש להבטיח מניעה של הברחת אמצעי נשק לתוך הרצועה.