לאחר המתקפה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, הגיב ראש הממשלה בנימין נתניהו בחריפות לדבריה. "גילה אינה התנחלות, אלא שכונה שנמצאת במרחק של חמש דקות ממרכז העיר ירושלים. כל ממשלות העבר בנו בה בעבר", כך אמר נתניהו במהלך השיחה עם מרקל.
מרקל טלפנה אתמול לראש הממשלה אחרי הצהרת התמיכה של האיחוד האירופי בהקמת מדינה פלסטינית, ותקפה בחריפות את כוונת הממשלה להקים יחידות דיור חדשות בשכונת גילה שבדרום ירושלים. דוברה של מרקל, סטפן סייברט, אמר כי הקנצלרית אמרה לנתניהו כי הבנייה בגילה היא מהלך ש"מעלה ספקות בנוגע לרצונה האמיתי של הממשלה בישראל לנהל מגעים כנים עם הפלסטינים". את אותם "ספקות", כלשון הדובר, ביקשה מרקל מנתניהו "להפיג".
אמש אימץ האיחוד האירופי אימץ החלטה שמכירה בלגיטימיות של הפנייה הפלסטינית לאו"ם בדרישה לקבל הכרה. פרלמנט האיחוד קרא למדינות החברות בו להציג קו אחיד של תמיכה במהלך הפלסטיני. נוסף על כך, הוחלט להרעיף שבחים על הרשות הפלסטינית ועל תכניותיה להקמת המדינה. עם זאת, הדגישו מדינות אירופה כי לצד החשיבות בהכרה בזכות הפלסטינית להגדרה עצמית, קיימת חשיבות עליונה באיתור פתרון מדיני לסכסוך עם ישראל - במיוחד בעקבות התמורות שעבר המזרח התיכון בשנה האחרונה.
גינויים בכל רחבי העולם
מאז פרסום תכנית הבנייה של 1,100 יחידות דיור בגילה שטף את ישראל גל של גינויים מקרב הקהילה הבינלאומית. הפרלמנט האירופי שב והדגיש את תמיכתו בפתרון שתי המדינות בהתבסס על גבולות 1967 והפיכת מזרח ירושלים לבירת המדינה הפלסטינית.
את המהלך גינו, בין היתר, ארצות הברית, מצרים, סין, האיחוד האירופי וכן האו"ם. אל שורת המבקרים הצטרפה גם טורקיה - ששר החוץ שלה, אהמט דבוטאולו, האשים את ישראל כי היא מפרה באופן בוטה את החוק הבינלאומי.