זעם במשרד החוץ בעקבות דיווח שהגיע למשרד, לפיו טורקיה מתכוונת להחריף את הסנקציות נגד ישראל.
על פי הדיווח, בכוונת הטורקים למנוע עגינת ספינות ישראליות בשטח טורקיה, פגיעה ספציפית בעסקים ישראלים כמו בנק הפועלים ומפעלי נייר חדרה, אי תשלום חובות לעסקים ישראלים בסך 350 מיליון דולר, גירוש הקונסול באיסטנבול והצגת הקשר טורקיה-מצרים כברית נגד ישראל.
ייתכן כי זו הסיבה לתכנית שהציג לכאורה שר החוץ, אביגדור ליברמן, נגד טורקיה - כשבמרכזה הכוונה לשתף פעולה עם אויביה ההיסטוריים - הארמנים, ולחזק את המחתרת הכורדית. שר החוץ כבר נסוג מתכניתו, אך מוקדם יותר הערב תקף אותו בחריפות מקבילו באנקרה והביע תקווה כי ההכחשות שפורסמו מאז אכן נכונות.
במסיבת עיתונאים שערך באנקרה עם מקבילו מברזיל התייחס לדברים שר החוץ הטורקי, אהמט דבוטאולו, והבהיר כי "איש לא מסוגל לסחוט את טורקיה, ואנו מקווים שההכחשות על שיתוף הפעולה המדובר בישראל יקבלו ביטוי גם באופן מעשי".
דבוטאולו שיגר עקיצה מרומזת לעבר ליברמן ואמר כי "בכל פעם שגורם מסוים רוצה להטריד את טורקיה, הוא פונה ישירות למחתרת הכורדית. חשוב שהכורדים, שהם אחינו, ישימו לב לכך ולא ייפלו בפח".
לפי פרסום מהשבוע שעבר ב"ידיעות אחרונות", גיבש ליברמן תכנית "ענישה" נגד טורקיה - כתגובה על החלטתו של ארדואן לנתק את קשרי המסחר והצבא עם ישראל - אחרי שגירש מארצו את רוב הסגל הדיפלומטי.
ההנחה: ארדואן מעוניין לבנות את מעמדו על גבה של ישראל
לפי הדיווח ב"ידיעות אחרונות", החליט ליברמן, בהתאם להערכות בכירים במשרד החוץ, כי ארדואן אינו באמת מעוניין בהתנצלות ישראלית, אלא מעוניין לנצל את המשבר בין שתי המדינות כדי לקדם את מעמדו בעולם המוסלמי רווי ההפיכות.
בעקבות ההערכות הללו, החליטו במשרד החוץ לגבש תכנית מדינית וביטחונית נגד הטורקים. בתכנית נכללים מספר שלבים כאשר הראשון שבהם הינו הוצאת "אזהרת מסע" לישראלים המבקשים לצאת לטורקיה, תוך שימת דגש על יוצאי צבא, מתוך חשש שהטורקים יבקשו לעכב אותם בנמלי התעופה.