ירי מעזה (ארכיון) (צילום: רויטרס)
שיגור גראד מעזה, אתמול|צילום: רויטרס

אחרי שלושה ימים של לחימה, מאות נפילות בשטח ישראל, עשרות הרוגים בעזה וגם תשעה יירוטים מוצלחים של מערכת "כיפת ברזל" – חזר היום השקט חזר לדרום. למרות זאת, ממשיכה ישראל לפעול בזירה המדינית כדי להשיג תמיכה בינלאומית למהלכיה מול שלטון חמאס בעזה.

השגריר הזמני של ישראל לאו"ם, ראובן מירון, שיגר היום מכתב למזכ"ל האו"ם, באן קי מון, ולמזכ"ל מועצת הביטחון של הארגון, נסטור אוסוריו מקולומביה. במסמך הביע מירון את מחאתה של ישראל לנוכח הביקורת שנמתחה בקהילה הבינלאומית על סדרת התקיפות האחרונה ברצועה – שהחלה בעקבות ירי הטיל לעבר אוטובוס התלמידים במערב הנגב.

"אני כותב לך שוב כדי להביע דאגה עמוקה לנוכח ההסלמה בהתקפות הירי של המחבלים הפלסטינים מרצועת עזה נגד אזרחים ישראלים חפים מפשע, שבמעשיהם מאיימים על היציבות באזורנו", כתב מירון בפתח מכתבו. "מאז האירוע המחריד שהתרחש ב-7 באפריל 2011, שבו נפצעו שני אזרחים ישראלים כשמחבלי ארגון חמאס תקפו בטיל אוטובוס בית ספר, ירו ארגוני הטרור ברצועת עזה 131 פעמים לעבר דרום ישראל – והשתמשו ב-12 טילי גראד, 70 רקטות קסאם ו-49 פצצות מרגמה".

מירון ציין כי "בין היתר, נורו טילי גראד לעבר ריכוזי אוכלוסיה גדולים בערים אשקלון ובאר שבע - שגרמו שם נזק משמעותי למבנים אזרחיים רבים, בהם בתים, בתי חרושת, צינורות מים ומשקים חקלאיים".

השגריר הזמני הסביר כי אירועי הימים האחרונים מהווים "ההסלמה החמורה ביותר במצב מאז תום מבצע 'עופרת יצוקה' בראשית 2009. בזמן שחלף מאז, נמשך ירי הרקטות שגרם לכך שילדים ישראלים נאלצו להישאר בחודש שעבר בבתיהם שלוש פעמים ונעדרו מבתי הספר – כל זאת, כדי להיות צמודים למקלטים".

על האופן שבו צריך האו"ם לטפל במצב בדרום, בעיני ישראל, כתב מירון כי "התקפות אלה מהוות הפרה ברורה של החוק הבינלאומי ויש להתייחס אליהן בכל חומרת הדין. ישראל רואה בארגון חמאס, כמי ששולט בפועל ברצועת עזה, כאחראי הבלעדי על כל ההתקפות מאזור זה. בתגובה לירי בלתי פוסק זה, מממשת ישראל את זכותה להגנה עצמית ותמשיך לעשות זאת, תוך כדי שימוש בכל האמצעים הנדרשים כדי להבטיח את ביטחון אזרחיה".

מירון הזהיר גם כי "ההתקפות שחווינו, בהן גם ירי טילי הגראד אל אשקלון ובאר שבע, מהוות דוגמה ברורה להשלכות המסוכנות של המשך הברחות הנשק לרצועת עזה על שמירת היציבות באזור".

תשומת לב רבה יותר להברחות הנשק

השגריר העביר מסר של ביקורת וכתב: "ישראל מצפה ממועצת הביטחון, מהמזכ"ל ומהקהילה הבינלאומית לגנות את כל ההתקפות נגדה באופן נחרץ וברור, כדי להעביר מסר תקיף אל המחבלים ושולחיהם, שכל כוונתם היא להביא להסלמה בסכסוך באזור. מועצת הביטחון והקהילה הבינלאומית צריכות להקדיש תשומת לב רבה יותר לניסיונות למנוע את הברחות הנשק לרצועת עזה".

לסיכום, ציין כי "למרבה הצער, למרות שמדובר בנושא חשוב שאף מהווה חלק בלתי נפרד מהחלטת מועצת הביטחון מספר 1860, הוא אינו זוכה לתשומת הלב הראויה. אהיה אסיר תודה אם מכתבי יופץ כמסמך רשמי של מועצת הביטחון".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק