במשרד החוץ מעריכים היום שבסופו של דבר, הספינה שהייתה אמורה לצאת מטעם לוב אל עזה, במטרה לשבור את המצור, לא תגיע לחופי הרצועה.
הספינה "אמלתיאה", הנושאת את דגל מולדובה אך הוחכרה על ידי שלטונות לוב, הייתה אמורה לצאת היום (שבת) מנמל לאבריו שמדרום לאתונה לכיוון עזה כשעל סיפונה 27 אנשים וכ-2,000 טונות של "ציוד הומניטרי ותרופות" - כך לטענת גורמים ב"ארגון הצדקה הלובי" שמארגן את המשט.
שר הביטחון אהוד ברק הצטרף למאמצים הרבים למנוע את הגעת הספינה לעזה, ושוחח היום בנושא עם שר המודיעין המצרי עומר סולימאן. בשיחה בין השרים נדונה האפשרות כי המצרים יסכימו לקבל את הספינה בנמל אל-עריש.
שר הביטחון ברק שב וחזר על עמדתו כי "ישראל מתנגדת לכניסת ספינות לרצועת עזה מבלי שייבדק כי אין עליהן נשק, אמל"ח ואמצעים תומכי לחימה".
גם שר החוץ אביגדור ליברמן שוחח בימים האחרונים מספר פעמים עם שרי החוץ של יוון ומולדובה. ממשרד החוץ נמסר כי ליברמן "הגיע עמם לתיאום והבנה לגבי הטיפול בספינה הלובית". ההערכה במשרד החוץ היא כי בעקבות שיחות אלה, כאמור, הספינה לא תגיע לעזה.
טיבי סייע למארגני המשט הלובי
לאחר שח"כ חנין זועבי השתתפה במשט האחרון מטורקיה לעזה, מסייע עכשיו ח"כ אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל), שמכהן גם כסגן יו"ר הכנסת למשט מטעם לוב, שאמור לצאת לכיוון חופי עזה מיוון.
העיתון "א שרק אל אווסאט" דיווח הבוקר כי מארגני המשט יצרו קשר עם טיבי. בשיחה עם גלי צה"ל אישר חבר הכנסת את הדברים. לטענתו, הוא העביר למארגנים הלובים רשימה של תרופות הדרושות לתושבי רצועת עזה.
אתמול פורסם כי את המשלחת מארגן בנו של שליט לוב מועמר קדאפי, סייף אל-איסלאם קדאפי. ייתכן שהוא אף יהיה על אחת הספינות שמתוכננות לצאת ו"לשבור את המצור על עזה". הספינות, לפי הדיווחים, יכללו מוצרי סיוע ומתנדבים.
ישראל מנסה למנוע את יציאת המשט
בהודעה שיצאה מטעם שגרירות לוב ביוון נמסר כי המשלחת ההומניטרית צפויה לצאת לדרך בימים הקרובים, מנמל לביריו המרוחק כ-60 קילומטרים מהבירה אתונה. "מדובר במשימה בעלת אופי הומניטארי", אמרו גורמים בארגון הנושא את השם - "אגודת קדאפי הבינלאומית לפיתוח וצדקה".
לדברי מארגני המשט, על הספינה יועמסו כ-2,000 טון של ציוד הכולל עזרה רפואית ומוצרי מזון. עוד הוסיפו כי "על סיפון האונייה יהיו גם מספר תומכים שמבקשים להביע סולידריות עם העם הפלסטיני במצוקתו".
בישראל מנסים למנוע את המשט הקרוב, וכבר אתמול הוגשה בקשה בנושא למזכ"ל האו"ם באן קי-מון. שגרירת ישראל באו"ם גבריאלה שלו, נפגשה עם המזכ"ל בניו יורק וטענה בפניו שעל האו"ם למנוע את יציאת הספינות. בנוסף הוגש מכתב רשמי למועצת הביטחון של האו"ם.
במכתב מפורט כי ישנן דרכים אחרות, חוקיות, להעביר ציוד וסיוע לרצועת עזה. "למרות המטרה המוצהרת של יציאת הספינה", כתבה שלו, "אנו מודאגים שהאופי האמיתי שלה מפוקפק. ישראל מחויבת לכך שהסיוע ההומניטרי יועבר".
מעוניינים בעדכונים נוספים לגבי המשט? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק