לקראת שחרורם הצפוי של 26 אסירים פלסטינים נוספים עם דם על הידיים מבתי הכלא בישראל ועל רקע ההסלמה באירועי הטרור בתקופה האחרונה, מתחדשת גם מחאת המשפחות השכולות כנגד השחרור.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כמה מבני המשפחות שיקיריהן נרצחו בפעולות איבה, צפויים להקים היום אוהל מחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים על מנת להשמיע את קולם נגד הוצאתה לפועל של הפעימה השלישית של שחרור המחבלים הצפויה ככל הנראה בשבוע הבא.
"נקים היום אוהל מחאה בדרישה נחרצת להפסיק את שחרור המחבלים", אמרה לחדשות 2 אורטל תמם, אחייניתו של החייל משה תמם ז"ל שנרצח בגיל 19 בידי מחבלים בעת שירותו הצבאי ב-1984.
ב-6 באוגוסט 1984 יצא דודה של אורטל, משה, לחופשה לביתו. הוא נפגש עם חברתו וליווה אותה אל ביתה בטבריה. בשעות הערב חזר באוטובוס שנסע מטבריה לתל אביב. בצומת בית ליד הוא ירד מהאוטובוס ועקבותיו נעלמו. כעבור ארבעה ימים נמצאה גופתו וסימני חבלה בראשו. בחזהו היה נקב של כדור חודר. חקירת המשטרה הצבאית וכוחות הביטחון העלתה שמשה נחטף ונרצח בידי מחבלים תושבי המדינה מבקה-אל-גרביה.
"נדרוש לפגוש את נתניהו"
תמם הוסיפה כי בכוונת המשפחות להציב דרישה לפגישה עם ראש הממשלה נתניהו "על מנת שישמע את עמדת בני המשפחה שכואבים מאוד". תמם גילתה כי מאז תחילת המאבק נגד שחרור האסירים בפעימות הקודמות, לא הייתה פנייה אישית אחת של נתניהו למשפחות - אלא רק באמצעות הפייסבוק.
המחבלים שרצחו את דודה של תמם צפויים להשתחרר גם הם - אם כי לא בפעימה הקרובה. ובכל זאת, היה חשוב לתמם לצאת למאבק כנגד השחרור. "יש כאב מאוד גדול במשפחה שלי כרגע. אני יוצאת למאבק הזה לא רק כבת למשפחה שכולה, אלא בתור מישהי שנמאס לה לראות את המדינה שלה מאבדת כל מצפון ערכי שקיים", נימקה בכאב.
"זה מאבק שהוא לא רק אישי שלי כנגד שחרור של המחבלים, אלא של מישהי שאוהבת את המדינה ורואה שמשחררים רוצחים לשווא", הסבירה. "זה לא מאבק של ימין או שמאל, אלא של אנשים שפשוט רוצים שיהיה פה טוב. אני רוצה שיהיה שלום, אבל צריך לעשות שלום בתמורה לשלום ולא לשחרר רוצחים".
סגני שרים מהליכוד: לבטל את שחרור האסירים
הקריאה לבטל את שחרור האסירים, או לפחות לעכבה, זוכה לתמיכה בקרב חברי כנסת רבים. הבוקר התבטא בנושא סגן שר החוץ זאב אלקין, בראיון לתכנית הבוקר של "רשת" אמר אלקין: "אני הייתי נגד השחרור מלכתחילה - לדעתי זה צעד לא נכון, והייתי שמח אם הממשלה הייתה עוצרת או מעכבת את השחרור של האסירים בעת הזו".
"הרשות הפלסטינית לא יכולה להגיד שהיא לא קשורה למצב ולמה שקורה - ההסתה בחינוך ובתקשורת לא נפסקה", נימק אלקין את דרישתו להקפאת השחרור. "אם איש ביטחון פלסטיני מקבל פחות ממחבל, זה אומר שהמסר לנוער הוא שמשתלם להיות מחבל".
סגן שר הביטחון, ח"כ דני דנון, קרא גם הוא לראש הממשלה נתניהו "לשקול מחדש את שחרור המחבלים הצפוי בעקבות אירועי הטרור". במפגש של חברי כנסת עם אימהות שכולות, אמר דנון כי "במדינה נורמאלית שביום ראשון אוטובוס מתפוצץ, בשני נדקר שוטר ובשלישי נורה למוות עובד המתקן את גדר הביטחון לא משחררים מחבלים כמחווה לאחר שבוע".
לפני כחודשיים החריף מאבק המשפחות בשחרור האסירים הפלסטיניים. על מאות מצבות בחלקה הצבאית בהר הרצל הוצבו שלטים ועליהם הכיתוב: "סליחה ששכחנו, בשבילנו מותך היה לשווא", כשעל החתום - "ממשלת ישראל". מאחורי המעשה עמדו פעילי ארגון "סליחה ששכחנו". בעמוד הפייסבוק שלהם כתבו אנשי הארגון כי הוא הוקם "כדי לבקש סליחה מכל הקורבנות שממשלת ישראל מכרה בזול ושכחה את מחיר חייהם".