גורם ישראלי בכיר העריך היום (ו') כי על אף מאמציו של שר החוץ האמריקני ג'ון קרי להניע מהלך מדיני - לא מסתמנת הכרזה על חידוש המגעים עם הפלסטינים. לדבריו, "הפלסטינים הערימו מספר קשיים שהובילו לדחיית ההכרזה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בישראל ממשיכים לנקוט העמדה הרשמית בנוגע להנעת התהליך המדיני שלפיה כניסה למשא ומתן מדיני עם הפלסטינים תתבצע ללא תנאים מוקדמים. סגן שר החוץ זאב אלקין אמר בריאיון ששודר הבוקר ברשת ב' כי "משא ומתן המגדיר מראש את הוויתורים מעולם לא הביא להצלחות במזרח התיכון".
דבריו של אלקין נאמרו על רקע כינוס הוועדה הפלסטינית לבחינת הצעתו של קרי לשוב אל שולחן הדיונים עם ישראל. הוועדה, שכללה את הפלגים השונים בקשת הפוליטית הפלסטינית התפזרה במהלך הלילה בטרם התקבלה החלטה באם לקבל את תכניתו של שר החוץ האמריקני קרי. סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" דיווחה כי רוב חברי הוועדה התנגדו לכניסה לתהליך מדיני ללא תנאים מוקדמים, זאת בניגוד לעמדה הרווחת בהנהגה הישראלית.
בדיווח צוטטו שני מקורות פלסטינים תחת עילום שם שטענו כי מרבית הנציגים טענו כי אין כל עילה לחזרה לשולחן הדיונים - מאחר ואין כל שינוי בעמדות הישראליות. השניים אף אמרו כי על שר החוץ קרי להציג תכנית מפורטת יותר שבה יוסברו השלבים לבניית המסגרת לקיום הדיונים.
"הכרה בגבולות 67 - צעד אובדני"
בהמשך להערמת הקשיים ברמאללה, הצהיר סגן השר אלקין במהלך הריאיון כי הכרה בגבולות 67' היא בגדר צעד אובדני, כלשונו. "מי שתומך בפתרון שתי המדינות צריך להבין שהכרה בגבולות אלו היא עניין מסוכן", אמר.
אלקין אף התייחס בהקשר זה לפרסום הסנקציות אותן מתכנן להטיל האיחוד האירופי על אזורי יהודה ושומרון ואמר כי הם רק מזיקים למגעים השבריריים ממילא. "ההחלטה מגבירה את הסרבנות הפלסטינית למשא ומתן. אנחנו צריכים לשאול את עצמנו האם גורם חד צדדי (כמו האיחוד האירופי) יכול למלא תפקיד יעיל במשא ומתן".