אפילו הייגל אמר. שר ההגנה (צילום: RTR)
"בדרך למדינת אפרטהייד", הייגל|צילום: RTR

לאחר שמינויו לתפקיד שר ההגנה הבא של ארצות הברית נדחה על ידי סנאטורים רפובליקנים, מתפרסמות בארצות הברית התבטאויות חריפות של הסנאטור צ'אק הייגל נגד ישראל ונגד ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך הרצאה בפני סטודנטים בשנת 2010.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הדיווח, שציטט "הוושינגטון פוסט", הייגל טען בהרצאה שהתקיימה באוניברסיטת רטג'רס שבניו גרזי, כי "ישראל בדרכה להפוך למדינת אפרטהייד". הייגל אף האשים את ישראל בכך שהפרה את החלטות מועצת הביטחון של האו"ם לאורך השנים. בנוסף, אמר הייגל כי "על ארגון חמאס להיות שותף בכל שיחות השלום שיתקיימו בין ישראל לפלסטינים".

"לבני חשבה שנתניהו קיצוני", לבני ונתניהו|צילום: רויטרס

מעדויות של סטודנטים, שהיו נוכחים באותה הרצאה, עולה כי הייגל אף הגדיר את ראש הממשלה נתניהו כ"קיצוני" והוסיף כי "גם ציפי לבני חשבה שהוא קיצוני ולכן לא הסכימה להצטרף לקואליציה בראשותו". בנוגע למשא ומתן המדיני בין ישראל לפלסטינים, ציין הייגל באותה הרצאה כי "הבנייה בהתנחלויות תגיע בקרוב לנקודה בה לא יהיה ניתן להקים מדינה פלסטינית בשטחי יהודה ושומרון".

הייגל: "מתנצל על הניסוחים הפוגעניים"

בשנת 2008 אמר הייגל כי "הלובי היהודי" מפחיד מחוקקים רבים בארצות הברית. הייגל אף הצביע נגד מספר החלטות הקוראות להטיל סנקציות על אירן ומבקשות להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור.

עם ההודעה על מינויו לשר ההגנה הבא של ארצות הברית על ידי הנשיא אובמה, התנצל הייגל על הניסוחים הפוגעניים כלפי הלובי הפרו-ישראלי בוושינגטון והביע "תמיכה גורפת ביחסי אסטרטגיה וביטחון איתנים בין ישראל לארצות הברית".

בשבוע הבא - הצבעה נוספת על המינוי

בשבוע שעבר יצרו הרפובליקנים גוש חוסם בסנאט והביאו לדחיית ההצבעה שנועדה לאשר את מינוי הייגל לתפקיד שר ההגנה, זאת לאחר שכמעט כל אחד מהם הצביע נגד מינוי הייגל - המועמד המיועד לתפקיד שבחר הנשיא אובמה.

הנשיא האמריקני הגיב למהלך הרפובליקני בכעס וכינה אותו "חסר תקדים". "אני מצפה שמינוי הייגל יאושר ושהוא יהיה שר ההגנה הבא של ארה"ב", אמר אובמה לאחר ההצבעה. "זה מצער שמהלכים פוליטיים מסוג זה מתרחשים בזמן שארה"ב עדיין מנהלת מערכה באפגניסטן", הוסיף אובמה.

מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט הארי ריד אמר לאחר ההחלטה על דחיית ההצבעה כי עקב אי אישורו של המינוי כבר כעת, ההצבעה תיערך ב-26 בפברואר. על פי ההערכות, המינוי צפוי להיות מאושר אז - זאת לאחר שיינתן לרפובליקנים זמן נוסף לשקול את עמדתם בנושא.