נציגי המשא ומתן הישראלים והפלסטינים ישובו לשולחן הדיונים ב-14 באוגוסט, עוד שישה ימים. השיחות ייערכו הפעם בירושלים - כך נמסר ממחלקת המדינה האמריקנית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הנציגים הישראלים והפלסטינים יחדשו את שיחות השלום", כך לפי הודעת מחלקת המדינה. לאחר הפגישה בירושלים, תיערך פגישה נוספת בעיר יריחו, מסרה דוברת מחלקת המדינה ג'ן פסקי לכתבים.
סבב השיחות הראשון לאחר שלוש שנים של נתק בין הצדדים, נערך בסוף חודש יולי בוושינגטון. השרה ציפי לבני, יצחק מולכו וסאיב עריקאת דנו אז בעיקר בפן הטכני של התוויית הסדר הקבע וייתכן שכעת ייגשו לסוגיות הבוערות.
פסקי הוסיפה שהשליחים מנטין אינדיק ופרנק לווינסטין יגיעו אף הם לאזור כדי לסייע במו"מ. היא ציינה שארה"ב לא צופה פריצות דרך בפגישה: "המזכיר קרי לא מצפה להכרזות מיוחדות לאחר סבב השיחות הזה".
"מתנגדים להמשך הבנייה בהתנחלויות"
ברקע הדברים, החלטת ישראל להעניק אישור ראשוני לבנייה של עוד 800 יחידות בהתנחלויות. לדברי פסקי, בוושינגטון כבר פנו בנושא לממשלה: "ארה"ב אינה מקבלת את המשך הבנייה בהתנחלויות ומתנגדת לניסיונות להפוך הליכים אלה ללגיטימיים".
"מזכיר המדינה הבהיר שהוא מאמין כי שני צוותי משא ומתן ניגשים לשולחן באמונה ומחויבים להתקדמות", הוסיפה.
זעם נוסף הופנה לישראל מצד הרשות הפלסטינית, על החלטת הממשלה השבוע לכלול עשרות התנחלויות ברשימת היישובים בעדיפות לאומית, מה שיעניק להן מעמד משופר, תקציבים והטבות. הרשימה המעודכנת שאושרה כוללת 90 התנחלויות מתוך 600 היישובים שיזכו למענקים. ברשות טוענים שהמהלך יפגע בתהליך השלום שרק החל לאחרונה חודש. "אנחנו מגנים את המהלך הזה", אמר נביל אבו רודיינה, דוברו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. הוא האשים את ישראל בניסיון "להניח מכשולים בדרכה של היוזמה האמריקנית לשלום".