התנהלות כושלת. פיאד
סלאם פיאד. ההישגים עלולים להימחק|צילום:

בעוד ימים ספורים תדון העצרת הכללית של האו"ם בבקשת הפלסטינים לקבל הכרה חד-צדדית בעצמאותם. בעוד שברוסיה הודיעו כבר היום כי ייתמכו בהצעה ואחרי שבשוודיה כבר קיבלו שגריר רשמי של המדינה שטרם קמה - פרסם אחר הצהריים הבנק העולמי כי לפחות לפי המציאות הכלכלית המשתקפת, הפלסטינים עדיין אינם בשלים לתפקד כמדינה עצמאית לכל דבר ועניין.

דוח הבנק העולמי מציין כי חרף ההתקדמות המוצלחת בתכנית בניית המוסדות של ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, שלפי המסמך "מתפקדים ברמה דומה לזו של מקביליהם במדינות האזור ומעבר לו", עומדת הרשות הפלסטינית בפני משבר כלכלי חריף שיש בכוחו למחוק את ההישגים שנצברו.

אחד הביטויים לתחזיות הפסימיות בבנק היא דירוג הצמיחה הצפויה ברשות לשנה הנוכחית, שהורד מ-9 ל-7.

"בסופו של דבר, כדי שהרשות הפלסטינית תוכל לממש את הישגיה בבניית המוסדות ותזכה לתנופת פיתוח, עליה למצוא פתרון להגבלות שמטילה עליה ישראל - שחוסמות את הדרך לייעדם של הפלסטינים כמו הרים", לשון הדוח.

בבנק העולמי ציינו כי המחסומים בשטחים וההגבלות על מעבר האנשים והסחורות, כמו גם על הייצוא ועל הייבוא לגדה המערבית, מעיבים על סיכויי הצלחתם בבניין מדינתם. 

בעיה חמורה נוספת שתורמת להיווצרות התחזית הקודרת היא העובדה שכלכלת הרשות נשענת ברובה על כספי תרומות. לפי הדוח, בעוד שבמדינות האיחוד האירופי ובארצות הברית העבירו תקציב שהניע את הכלכלה הפלסטינית, לא קיימו מדינות ערב את התחייבויותיהן ובכך יצרו מכשול כלכלי גדול להנהגת הרשות.

בבנק ציינו כי במחצית הראשונה של 2011 העבירו מדינות ערב לרשות תרומות בגובה של פחות מ-80 מיליון דולרים בלבד, לעומת 231 מיליון דולרים השנה ו-462 מיליון דולרים בשנים הקודמות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק