אחרי הסערה הציבורית - ועדת האו"ם התחילה לעבוד. שבוע חלף מאז שנכנסה לתוקפה הפסקת האש בדרום, והיום (שלישי) נודע לראשונה לחדשות 2 Online כי הוועדה שמונתה לחקר המבצע בעזה החלה את עבודתה בימים האחרונים. טרם ידוע אם חבריה יגיעו לישראל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
חברי הוועדה, שמונו על ידי מועצת זכויות האדם של האו"ם, נפגשו בימים האחרונים בפעם הראשונה כדי לדון בדרכי ואופן החקירה. בראש הוועדה עומד פרופסור וויליאם שאבאס, ונוסף אליו חברים בהם דודו דיאן, מומחה לזכויות אדם מסנגל, והשופטת לשעבר מארי מקגוון דיוויס.
"למרות שנפגשנו, התקציב עדיין לא אושר באופן סופי", אמר יו"ר הוועדה שאבאס לחדשות 2 Online. "לאחר העברת התקציב בימים הקרובים, הצוות המקצועי של הוועדה ייכנס לפעולה ויעבוד באופן אינטנסיבי".
במסגרת עבודתה, תחקור הוועדה תחקור מקרים של הפרות הומניטריות על פי החוק הבינלאומי שנעשו על ידי ישראל והפלסטינים מאז חטיפת ורצח שלושת הנערים מגוש עציון ועד לסיום הפעילות הקרקעית במסגרת מבצע "צוק איתן" בעזה. את דוח המסקנות מתוכננת הוועדה להגיש למועצת זכויות האדם עד חודש מרס 2015.
נתניהו וליברמן גינו את הוועדה
כבר עם ההודעה על הקמת הוועדה ב-23 ביולי, הודיעו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ אביגדור ליברמן כי המועצה לזכויות אדם הפכה מזמן למועצה לזכויות הטרוריסטים ול-KANGAROO COURT שתוצאות "חקירותיו" ידועות מראש.
"אם היה צורך בראיה נוספת לכך, הרי שמינוי יו''ר הוועדה, שדעותיו ועמדותיו המוטות נגד ישראל ידועות לכל, מוכיח מעל לכל ספק שישראל לא יכולה לצפות לצדק מגוף כזה ושדו"ח הוועדה כבר נכתב וכעת רק נקבע מי יחתום עליו", אמרו במשרד החוץ. ככל הנראה, ישראל לא תשתף פעולה עם הוועדה.
עם זאת, פרופ' וויליאם שאבאס ניסה בריאיונות בישראל להסביר כי הוא אינו אנטי-ישראלי, זאת למרות התבטאויות עבר שלו על נתניהו וצה"ל, בהן רצונו לראות את נתניהו עומד למשפט בהאג.