ישראל הסכימה לשתף פעולה עם ועדת החקירה שיקים האו"ם לחקירת אירועי המשט הטורקי בסוף מאי השנה - כך הוחלט הוים בפורום שרי השביעייה. על החלטתה של ישראל עדכן היום ראש הממשלה בנימין נתניהו את מזכ"ל האו"ם באן קי מון.
הוועדה צפויה להתחיל לעבוד כבר בשבוע הבא, ב-10 באוגוסט. על פי דיווח בעיתונות הטורקית, צפויה הוועדה לפרסם מסקנות ראשונות באמצע ספטמבר.
שר הביטחון אהוד ברק נועד עם באן בסוף השבוע בוושינגטון, ועל פי דיווחים בכלי תקשורת זרים, דרש באן מברק באופן נחרץ את שיתוף הפעולה הישראלי עם ועדת החקירה. הערב נמסר מלשכת ראש הממשלה כי "ההחלטה התקבלה לאחר מגעים מדיניים שהתקיימו בשבועות האחרונים, במטרה להבטיח שמדובר בפאנל ובכתב מנדט מאוזנים והוגנים".
"לישראל אין מה להסתיר", אמר היום ראש הממשלה נתניהו בתום שיחתו עם באן. "ההיפך הוא הנכון. האינטרס הלאומי של מדינת ישראל הוא להבטיח, שהאמת העובדתית על כלל אירועי המשט תצא לאור בעולם כולו, וזה בדיוק העיקרון שאנו מקדמים".
טורקיה עדיין לא אישרה רשמית את השתתפותה
בראש ועדת החקירה של האו"ם צפוי לעמוד ראש ממשלת ניו-זילנד ג'פרי פאלמר, כשלצדו ישתתפו בחקירה גם נציגים מארצות הברית, האו"ם, ישראל וטורקיה. התעקשותה של טורקיה לקבל התנצלות רשמית על אירועי המשט עדיין עומדת בעינה.
בשבוע שעבר דיווח עיתון טורקי כי ישראל דורשת מטורקיה התחייבות בכתב להפסיק את המשטים לרצועת עזה, בטרם השבת ספינת ה"מרמרה" והספינות הנוספות שהשתתפו במשט האלים. על פי הדיווח, ישראל העבירה את הבקשה על מנת למנוע משברים דיפלומטיים נוספים, עם מדינות שמעוניינות לשלוח משטים הומניטריים לרצועת עזה.
טורקיה מציגה: חיילי השייטת מדממים