המערכה הצבאית הסתיימה, המאבק הפוליטי מתחיל: פחות מיממה לאחר שהפסקת האש בין ישראל לחמאס נכנסה לתוקפה, תוקף היום (רביעי) שר החוץ וחבר הקבינט המדיני-בטחוני אביגדור ליברמן את ראש הממשלה בנימין נתניהו - ויוצא כנגד ההסכם עם חמאס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"עם חמאס אסור להגיע להסדרה וכל עוד יש חמאס אי-אפשר להגיע להסדר", כתב ליברמן בעמוד הפייסבוק שלו. "כל עוד החמאס שולט בעזה אי-אפשר להבטיח לאזרחי ישראל ביטחון ואי-אפשר להגיע להסדר מדיני. חמאס הוא לא פרטנר להסדרה מכל סוג שהיא, לא מדינית ולא בטחונית. אי-אפשר ואסור לסמוך על רוצחים שפלים", הדגיש השר.
"החמאס לא מוגר, איום הרקטות והמנהרות נשאר"
יו"ר ישראל ביתנו כתב כי הוא וחברי מפלגתו "מתנגדים להפסקת אש שבחסותה יוכל החמאס להמשיך ולהתעצם וינהל מערכה נוספת נגד ישראל בעיתוי שיהיה לו נח. כל עוד שלטון החמאס לא מוגר - איום הטילים והמנהרות נשאר. אנו חייבים לעמוד על-כך שלחמאס לא יהיה שום הישג מדיני בזכות הפסקת האש הזו".
לדבריו - תהליך מדיני אמיתי ואפשרות לפריצת דרך אסטרטגית יהיו אפשריים "רק אחרי שנצליח לשחרר את המזרח התיכון ואת הפלסטינים מאיום החמאס". לבסוף קבע ליברמן כי "אסור לתת שום הישג לחמאס וכי יש להילחם בו ללא פשרות".
"ראש הממשלה מוביל מדיניות הססנית"
ההחלטה לקבל את הפסקת האש עם החמאס, גררה ביקורת חריפה מצד שרים נוספים בממשלה ובקבינט, כמו גם מתושבים רבים מעוטף עזה שהביעו חוסר ביטחון לגבי חזרתם לבתיהם. ח"כ דני דנון, שפוטר על ידי ראש הממשלה מתפקיד סגן שר הביטחון במהלך המבצע, הצהיר מוקדם יותר היום כי יכנס את מרכז הליכוד על מנת לדון בלחימה שגרמה לציבור לחוש "בלבול ואכזבה".
"המדיניות של הממשלה בזמן המבצע אינה תואמת את המדיניות של הליכוד, זו לא רוח המפלגה", קבע דנון בשיחה עם חדשות 2 Online. "נבחרנו עם מצע אחר - שנהיה חזקים מול החמאס, שנמוטט אותו במידת הצורך. לצערי זה לא קרה, וזאת בגלל שראש הממשלה בחר ללכת ברוח של ציפי לבני, ברוח פייסנית והססנית. אם התגובה הייתה נחרצת כבר בהתחלה, לא הייתה נשאלת השאלה מי ניצח".
ההחלטה שהתקבלה על ידי ראש הממשלה נתניהו ובאישור היועץ המשפטי לממשלה לאשר את הצעת המתווה להפסקת אש ללא אישור הקבינט אלא רק בעדכון חבריו, זכתה לביקורת חריפה. המתנגדים להחלטה היו כמה מהשרים הבולטים ביותר בממשלה - ליברמן, בנט ואהרונוביץ'. בשלב זה לא ברור אם יתרגמו את תחושת העלבון גם לפירוק הממשלה, אך נראה שהקואליציה בראשות נתניהו עלולה למצוא עצמה בפני טלטלות בעת הקרובה.