גם לאחר החתימה על הסכם הפיוס ההיסטורי עם פת"ח, עדיין נשמעים קולות מוכרים מכיוונו של ארגון חמאס: בנאום שנשא אמש (ג') ראש הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, לציון יום הנכבה - "יום האסון" שמציינים הפלסטינים לציון הקמת מדינת ישראל, הוא הבהיר כי למרות ההסכם - המאבק בישראל יימשך ללא פשרות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"חמאס עשה את ההקרבות הנחוצות מבחינתו כדי להתקרב כמה שניתן לאחינו מהפת"ח, אבל מול הפולש - לא נסכים להתפשר", הבהיר משעל והוסיף כי "הפיוס לא אומר שההתנגדות לכיבוש מסתיימת. היא תימשך כל עוד הכיבוש יימשך".
בחודש שעבר, חתמו נציגים משתי התנועות על הסכם פיוס לאחר שבע שנים של קיום שני ממשלים נפרדים בגדה ובעזה. הצדדים התחייבו להקים ממשלת אחדות עד לתחילת יוני, בה יהיו חברים נציגי פתח וחמאס. בנוסף, יתקיימו בחירות לנשיאות הרשות בטווח של כחצי שנה לאחר הקמת הממשלה החדשה. מהלך זה גרר ביקורות חריפות ישראל ובארה"ב - מה שהביא, בין היתר, להשעיית המשא ומתן.
"פיוס עם חמאס - או עם ישראל"
דבריו של משעל מחזקים למעשה את הביקורות שהושמעו בירושלים כנגד הסכם הפיוס. בממשלה זעמו על כך שהרשות הפלסטינית חתמה על הסכם איחוד עם ארגון טרור: "במקום שאבו מאזן יתקדם לשלום עם ישראל, הוא מתקדם לשלום עם חמאס", אמר אז ראש הממשלה, בנימין נתניהו. "על אבו מאזן לבחור, האם הוא רוצה פיוס עם חמאס או שלום עם ישראל? אפשר להשיג רק אחד מהם, לא את שניהם. אני מקווה שיבחר בשלום, עד כה הוא לא עשה כך".
בשבוע שעבר, במהלך פגישה עם מזכיר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל בירושלים, שב וחזר נתניהו על סירובו לקיים שיחות עם ממשלה פלסטינית בה שותף ארגון טרור: "אי אפשר להשיג שלום גם עם חמאס וגם עם ישראל", אמר ראש הממשלה. "אנו מודאגים מכך שברשות ובעזה יש הסתה מתמשכת ותעמולה נגד עצם קיומה של המדינה היהודית".