ראש הממשלה בנימין נתניהו נחת בצהריים (שעון ישראל) בוושינגטון - וכבר ממהר לפגישת התייעצות עם בכירי השדולה היהודית איפא"ק. מטרתו המרכזית של נתניהו בביקור בוושינגטון ברורה: להשיג מקסימום בנושא האירני ולתת מינימום בנושא הפלסטיני.
מנמל התעופה יצא נתניהו לשגרירות ישראל בוושינגטון, שם צפויה להתקיים הפגישה עם בכירי איפא"ק. אל ראש הממשלה בנסיעות התלווה ד"ר מייקל אורן, המיועד לשמש שגריר ישראל בוושינגטון, למרות שטרם מונה רשמית לתפקיד.
בנושא אירן, נתניהו צפוי להגיד לאובמה כי המבחן המעשי מול טהרן הוא הקפאת העשרת האורניום עד הסתיו. בלי זה, כל תהליך ההידברות הוא חסר ערך לחלוטין. בעניין הפלסטיני, השאלה עדיין פתוחה: האם יצהיר נתניהו על שתי מדינות לשני עמים, כפי שרוצים האמריקנים, האירופים וכל העולם, או שימצא נוסחה יצירתית יותר?
בטווח הארוך חשובה השיחה שתתקיים בתוך החדר בארבע עיניים בין אובמה לנתניהו: הכימיה בין שני האישים, ההבנות בין שתי המדינות ומנגנוני התיאום האישיים שיוקמו. בטווח הקצר - חשובה השיחה הפומבית, מול המצלמות. יועציו של נתניהו שנשלחו לבדוק את מידת הגמישות של אובמה, אומרים היום כי הכרזה פומבית של נתניהו בנוסחת "שתי המדינות", כפי שרוצה הנשיא אובמה, תיצור משבר פוליטי מיידי ללא צורך וללא תועלת.
יוקמו צוותי עבודה משותפים לישראל וארה"ב
נתניהו יתעקש בוודאות על שני תנאים: הכרה בישראל כמדינת הלאום של העם היהודי, וכן קבלת צרכי הביטחון של ישראל - בתרגום מעשי, בקעת הירדן וחלק גדול מהגדה. את שני הנושאים הללו ידרוש ראש הממשלה בכל הסדר עתידי.
לשני הצדדים יש עניין ברור שהפגישה הראשונה לא תצטייר כעימות פומבי קשה בין נתניהו ובין אובמה. הם ידברו גם על שילוב מדינות ערב בהסדר אזורי, גם על יחסי ישראל-ארה"ב, ובתום הפגישה הם צפויים להכריז על הקמת צוותים משותפים לשתי המדינות.