הנאום הוביל לסערה. נתניהו ושולץ|צילום: רויטרס, פלאש 90
נאומו של נשיא הפרלמנט האירופי זוכה לביקורת חריפה בישראל: זמן קצר לאחר נאומו של שולץ, עלה ראש הממשלה נתניהו לדוכן, ומתח ביקורת על דבריו. "הוא הודה שהוא לא בדק את הטענות נגדנו, אך עדיין הטיח האשמות. הם לא בודקים ומטיחים האשמות - קודם כל תבדקו! הדבר המעניין הוא שיש דברים שהם גלויים וידועים, ובכל זאת הם לוקחים כל הכפשה נגד ישראל ושבים עליה", טען נתניהו מעל במת הכנסת.

  

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

 

במהלך נאומו של שולץ, סירב נתניהו למחוא כפיים ונשאר לשבת כשמספר חברי כנסת בירכו את שולץ על הנאום. עם זאת, נתניהו, בניגוד לחברי סיעת הבית היהודי, לא יצא מהדיון במחאה. במהלך דבריו שולץ טען כי ישראל מגבילה את המים המגיעים לפלסטינים ומחה על ה"מצור שישראל מטילה על עזה". גורמים באיחוד האירופי הבהירו בשיחה עם חדשות 2 Online כי דברי שולץ "נאמרו רק כשאלה ולא כקביעה. שולץ שמע אותם מנער פלסטיני ורצה לבדוק, ובוודאי שלא רצה לעורר מחלוקת וסערה".  

 

גם ברשות המים יצאו כנגד אמירתו של שולץ: במשרד ראש הממשלה פנו לרשות המים על מנת לברר את טענת שולץ, שלפיה ישראל מקצה לפלסטינים 17 ליטר מים ליום בלבד, וגורמים ברשות המים טענו כי הדברים שקריים והנתונים אליהם התייחס שולץ אינם נכונים. 

 

רשות המים: 103 ליטרים ליום לפלסטיני

 

מרשות המים נמסר צריכת המים היומית של כל פלסטיני לנפש בשנת 2011 הייתה 103 ליטר ליום לנפש - 37.6 קוב לשנה. צריכת המים הישראלית ב-2012 - 66.8 מטר קוב לשנה, שהם 183 ליטר ליום לכל נפש. "הנתונים הישראלים מתבססים על דוחות שנתיים ומדידת מים המתבצעים ע"י הרשות הממשלתית למים ולביוב, הנתונים הפלשתינאים מתבססים על דו"ח Palestinian Water Authority משנת 2011", נמסר מרשות המים והביוב.

 

גם בדיקת חדשות 2 Online מעלה כי מנתוני רשות המים הפלסטינים, לכל פלסטיני מסופקים 110 ליטרים ליום.  יחד עם זאת, גורמים ישראלים אומרים כי רק באחרונה התגאו ברשות המים הפלסטינית כי הצליחו להעלות את מספר הליטרים ליום. עוד הדגישו בישראל, כי לכל פלסטיני יש 260 ליטר מים ליום. עם זאת, שני המספרים הללו עדיין גבוהים בהרבה ממה שהציג נשיא הפרלמנט האירופי.

 

 

"לא נקבל הטפת מוסר בגרמנית" 

  

חברי סיעת הבית היהודי יצאו מהמליאה במהלך נאומו של שולץ, במחאה על "השקרים שהשמיע, שאותם הזינו אותו הפלסטינים". ח"כ מוטי יוגב אף התפרץ לדברי נשיא הפרלמנט האירופי ואמר: "חוצפה לתמוך בפלסטינים שמסיתים להשמדת ישראל 70 שנה לאחר השואה". לאחר האירוע ציין יוגב כי "בן העם הגרמני איננו מתבייש לצטט שקרים אותם שמע אתמול מפלסטינים ברמאללה".

 

יו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט, הסביר את הסיבה לצעד החריג. "הדברים שהושמעו בכנסת הינם חמורים ביותר", אמר. "אנו דורשים התנצלות מנשיא הפרלמנט האירופי אשר השמיע שני שקרים בנאומו שהזינו אותו הפלסטינים. שתיקה לנוכח תעמולה שקרית היא מתן לגיטימציה לפעילות נגד אזרחי ישראל"

 

נשיא הפרלמנט שולץ הדגיש בדבריו,  כי הפרלמנט האירופי מחוייב למדינת ישראל ולבית הנבחרים שלה וכי שיתוף הפעולה בין המוסדות הוא פורה ומבוסס על אמון וכבוד הדדי. "לאחרונה מתגלעות אי הבנות בינינו", אמר שולץ, "אך אני חוזר ומדגיש שאין לאיחוד האירופי כל כוונה להחרים את ישראל".

 

למרות זאת, יו"ר הבית היהודי לא השתכנע מהדברים. בעמוד הפייסבוק שלו כתב בנט: "לצערי, אף אחד לא טרח למחות או להעמיד אותו על טעותו. לא אקבל הטפת מוסר שקרית נגד עם ישראל בכנסת ישראל - בטח לא בגרמנית".

 

לכבוד פורים:
יצא - ודרש התנצלות. בנט|צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

 

ביקורת בשמאל על נטישת הנאום: "התנהגות מבישה"

 

מפלגות השמאל בכנסת מתחו ביקורת על התנהלות בנט ושריו: "ההתנהגות של בנט והבית היהודי בעת נאום שולץ היא מבישה ומזיקה", אמרה ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה). "נאומו של נשיא הפרלמנט שולץ היה אוהד ביותר לישראל ומלא הערכה וכבוד למפעל הציוני", הוסיפה יחימוביץ'. "הוא אחד המנהיגים הבולטים במאבק באנטישמיות וההתנפלות עליו היא תרגיל פוליטי מיותר שמזיק למעמדה של ישראל".

"התנהגות מבישה ומזיקה". יחימוביץ'|צילום: ערוץ הכנסת

יו"ר ראש מרצ זהבה גלאון הצטרפה לדברי הביקורת: "אני רוצה להזכיר לחברי הבית היהודי שחרף מאמציהם, אנחנו עדיין חיים במדינה דמוקרטית שבה אפשר ורצוי לשמוע ולהשמיע ביקורת, בכל שפה. השימוש בשואה כדי לא להתמודד עם ביקורת בינלאומית הוא לא סתם מאוס, אלא כבר ממש מגוחך".

"השר בנט וחברי הבית היהודי מספקים הוכחה נוספת לרצונה של הקואליציה להבעיר את יחסי החוץ של ישראל עם הטובות בידידותיה", אמר לאחר התקרית ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ). "אחרי שהפכו את מזכיר המדינה קרי לשק החבטות שלהם, החליטו כעת בנט וחבריו להשפיל את האירופים. כנראה שהם לא ינוחו עד שיצליחו להביא לבידוד מוחלט של ישראל". "כנראה שהדמוקרטיה עבור השר בנט וחברי סיעתו היא בגדר המלצה בלבד", הוסיף ח"כ עמר בר לב (עבודה). "מי שלא נוח לו לשמוע ביקורת ולא מסוגל להקשיב - מקומו לא בכנסת ישראל".