מנהרה, חפירות, עזה, חמאס (צילום: רויטרס, חדשות)
מנהרת טרור של חמאס|צילום: רויטרס, חדשות

מתנת הפרידה של היילי? ארה"ב וישראל מקדמות הצעת החלטה שככל הנראה תעלה להצבעה באו"ם כבר בימים הקרובים: ההצעה, באופן תקדימי והיסטורי, תכלול גינוי לחמאס ולירי הרקטות לעבר ישראל, כמו גם לשימוש שעושה הארגון במשאבים אזרחיים לטובת מנהרות טרור.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

את ההצעה, שצפויה לעלות להצבעה כבר ביום שישי הקרוב או לכל המאוחר ביום שני, גיבשו שגרירת ארה"ב היוצאת באו"ם היילי והשגריר הישראלי דנון. בימים אלה פועלים שני השגרירים במטרה לשכנע כמה שיותר מדינות לתמוך, והמאמץ הגדול הוא לגייס תמיכה של מדינות שנמנעו בעבר בסיטואציה דומה.

"העצרת הכללית מחזקת את תמיכתה בשלום צודק, בר קיימא וכולל בין ישראלים לפלסטינים, בהתבסס על החוק הבינלאומי", נכתב בהצעה שגובשה. "העצרת מגנה את חמאס על ירי חוזר ונשנה של רקטות לעבר ישראל ועל הסתה לאלימות ועל הצבת אוכלוסייה אזרחית בסיכון".

השגרירים דנון והיילי, ארכיון (צילום: שחר עזרן, חדשות)
השגרירים דנון והיילי, ארכיון|צילום: שחר עזרן, חדשות

עוד דורשת הצעת ההחלטה, שחמאס ושאר הגורמים הקיצוניים יחדלו מכול הפעולות הפרובוקטיביות והאלימות, לרבות באמצעות עפיפוני תבערה, וכן מגנה את השימוש במשאבים האזרחיים על ידי חמאס לצורך בניית תשתית כוח צבאית. בנוסף, קוראת ההצעה להפסקת כל צורות האלימות נגד אנשי צוותים רפואיים והומניטריים ומדגישה את חשיבות מתן הכבוד לחסינות ולנייטרליות של אנשי האו"ם ושטחיו, ומעודדת תמיכה במאמצי התיווך של מצרים.

"אנו בפתחו של מהלך היסטורי"

ההצעה הזו תקדימית כאמור מהסיבה שהיא עולה בפני עצמה, ולא כתוספת להצעה קודמת כ"התרסה אמריקנית" כפי שקרה בחודש יוני, עת ביקשה השגרירה היילי להוסיף להצעת הגינוי נגד ישראל גם גינוי לחמאס. ההצעה עברה, ואולם נפסלה משום שלא הצביעו בעבורה שני שלישים מהנציגים.

ישיבת האו
תגנה את חמאס? עצרת האו"ם|צילום: רויטרס, חדשות

בהצעה הנוכחית, אם אכן תגיע, יהיה צורך ברוב רגיל ולא ברוב מיוחס, כיוון שההצעה נפרדת. "אנו בפתחו של מהלך היסטורי שנבנה בשיתוף פעולה מלא בין ארה"ב לישראל", בירך השגריר דנון. "במקום גמגום ועמידה מהצד, האו"ם חייב עכשיו להשמיע קול ברור ותקיף נגד החמאס והטרור שיוצא מרצועת עזה".

"העולם צריך להבין כי אין דבר כזה 'שני צדדים לעימות' - יש ארגון טרור שיורה על אוכלוסיות אזרחיות ויש מדינה שמגנה על אזרחיה", סיכם דנון. "השגרירה היילי ואני פועלים יחדיו כדי לגייס את שגרירי העולם למען המטרה המשותפת והחשובה".