עוד פריצת דרך ביחסי החוץ של ישראל: ראש הממשלה ייפגש היום (ראשון) בישראל עם נשיא הרפובליקה של צ'אד, אידריס דבי, בלשכתו שבירושלים. בין השניים תתקיים פגישה בארבע עיניים שלאחריה ימסרו השניים הצהרות לתקשורת, ומאוחר יותר ייפגשו פעם נוספת לארוחת ערב משותפת. נשיא צ'אד ייפגש גם עם הנשיא ריבלין בשעות הערב.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
קבלת הפנים של נשיא צ'אד היא אירוע היסטורי - ביקור ראשון של נשיא צ'אד בישראל מאז קום המדינה. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי הביקור הוא בבחינת קצה תהליך ארוך של מאמצים מדיניים רבים שהוביל ראש הממשלה נתניהו בשנים האחרונות, לאחר שהיחסים בין המדינות נותקו בשנת 1972.
נתניהו בירך על הביקור בפתח ישיבת הממשלה. "היום יתקיים כאן ביקור היסטורי", אמר. "צ'אד היא מדינה אפריקנית גדולה חשובה, רוב אוכלוסייתה מוסלמית ונשיא צ'אד מעולם לא היה במדינת ישראל. פגשתי אותו עכשיו בטקס בפריז בארוחת צהריים בטקס לציון 100 שנה למלחמת העולם הראשונה. הוא מגיע בזכות מאמצים שהובלתי בשנים האחרונות וכאן המקום לתודה מיוחדת לראש המל"ל ומשרד החוץ על הביקור".
"הביקור משקף את מעמדה העולה של ישראל בקרב העמים", הוסיף נתניהו. "את התממשות התפישה שלנו של טיפוח העוצמה הכלכלית הטכנולוגית יחד עם העוצמה הביטחונית מודיעינית וזה קורם עיר וגידים. היום פותחים דף חדש עם צאד ויהיו עוד מדינות בהקדם".
גם ממשרד החוץ התייחסו לביקור וצייצו בטוויטר: "ישראל מברכת את נשיא הרפובליקה של צ'אד לרגל ביקורו ההיסטורי בישראל. ישראל חוזרת לאפריקה, אפריקה חוזרת לישראל!".
מקורות בממשל בצ'אד אישרו את הדיווחים על נסיעת הנשיא: "הביקור ממוקד בנושאי ביטחון", אמר מקור לסוכנות הידיעות רויטרס וציין שישראל סיפקה לצבא בצ'אד נשק וציוד נוסף - על מנת לעזור למדינה במאבקה במורדים.
לפני כחודש פורסם כי ראש הממשלה שב לישראל בתום ביקור מדיני רשמי בסולטנות עומאן, שם נפגש עם שליט המדינה - הסולטן קאבוס בן סעיד, במה שנראה כהתקדמות נוספת ביחסי החוץ של ישראל והעולם הערבי. בין שני המנהיגים התנהלו מגעים ממושכים לקראת חידוש היחסים בין המדינות.
המפגש בין השניים היה הראשון בדרג זה מאז שנת 1996. ראשי המדינות דנו בדרכים לקידום תהליך השלום במזרח התיכון וכן במספר נושאים בעלי עניין משותף למען השגת שלום ויציבות במזרח התיכון.
יחד עם ראש הממשלה נתניהו השתתפו בביקור ראש המוסד יוסי כהן, היועץ לביטחון לאומי וראש המטה לביטחון לאומי מאיר בן-שבת. כמו כן, לנסיעה החשאית הצטרפו מנכ"ל משרד החוץ יובל רותם, ראש הסגל יואב הורוביץ והמזכיר הצבאי לראש הממשלה תת אלוף אבי בלוט.