על רקע הדיווחים על הכרזתו הצפויה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על ירושלים כבירת ישראל ועל הכוונה להעביר אליה את השגרירות, חתנו של הנשיא ויועצו הממונה גם על המשא ומתן עם הפלסטינים התראיין הערב (ראשון) במסגרת אירועי "פורום סבן" בוושינגטון והתבטא בנושא התהליכים המדיניים במזרח התיכון. לדברי ג'ארד קושנר, "אנחנו חושבים שאפשר להשיג שלום במזרח התיכון".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"לנשיא יש היסטוריה ארוכה של השגת דברים שאחרים אמרו שאינם אפשריים", טען קושנר. עם זאת, סירב להתחייב כי השגרירות האמריקנית אכן תעבור לירושלים, ואמר כי "הנשיא טראמפ עדיין בוחן את העובדות. הוא צפוי לקבל החלטה בקרוב".
בהקשר למשא ומתן בין ישראל לפלסטינים, הוסיף חתנו של הנשיא כי בין המנהיגים והצדדים קיימות בעיות עמוקות של אמון. "שני הצדדים סומכים על הנשיא טראמפ", הוסיף. "בהתחלה היה קשה והייתה הססנות בניסיון לחלוק עמנו מידע". קושנר הבהיר כי עמדת ארה"ב בנושא היא ש"הסכם שלום זה לא רק מסמך שאנחנו חותמים עליו, אלא תכנית לעתיד. אנחנו חושבים על איך ליצור מציאות טובה יותר לשני הצדדים".
קושנר הבהיר כי הצוות בראשותו פועל קרוב לשני הצדדים, ומקשיב לכל הדרישות שמבחינתם נחשבים קווים אדומים. "אנחנו מחפשים נקודות השקה שעל בסיסם נוכל לגבש הסכמה הדדית. אנחנו לא מנסים לכפות פתרון מבחוץ, אלא כזה שמגיע מהאזור", הדגיש.
על מה שהוגדר "התוקפנות האירנית באזור", קושנר הסביר כי ארה"ב עומלת רבות על הקמת קואליציה אזורית נגד ניסיונות ההתפשטות של אירן. "מדינות המזרח התיכון מכבדות את פעולות הנשיא טראמפ, שנעשו בשיתוף עם סעודיה. מנהיגים רבים הרגישו בעבר שאירן זוכה לחיזוק מהעולם". חתנו של נשיא ארה"ב הוסיף בנוגע למאמץ האמריקני לקדם שלום אזורי שיכלול את ישראל: "המדינות במזרח התיכון, כולן רוצות אותו דבר - שגשוג כלכלי וביטחון לאזרחיהן. הן רואות היום שישראל שותפה לאינטרסים הללו, בעיקר בגלל האיום המתגבש מאירן".
על פי הדיווחים בארה"ב, ההכרזה עשויה לכלול רק את מערב העיר. עם זאת, ב-CNN הדגישו כי הדבר נתון להחלטתו הסופית של טראמפ, שצפוי למסור את הכרזתו הרשמית בנושא בהמשך השבוע.
הפאנל בו ישתתף קושנר בנושא תהליך השלום במזרח התיכון, בניהולו של המיליארדר חיים סבן, ייערך בצל הפרסומים בארה"ב לפיהם הוא הדמות הבכירה בקמפיין של טראמפ שנתן ליועץ לביטחון לאומי לשעבר של הנשיא, מייקל פלין, הוראה לפעול מול הרוסים כדי לעזור לישראל לקראת ההצבעה במועצת הביטחון על ההתנחלויות לפני כשנה וחצי.
באותה תקופה טראמפ עדיין לא היה נשיא ארה"ב וקושנר היה חבר בכיר בצוות המעבר. אם קושנר אכן נתן הוראה לפלין לעסוק ביחסי חוץ מול רוסיה, עוד בטרם ההשבעה, הדבר נחשב לעבירה על החוק האמריקני. בשלב זה עדיין לא ברור האם מדובר בקנוניה, אך מדובר בתסבוכת רצינית עבור קושנר.