ראש הממשלה בנימין נתניהו עלה הערב (חמישי) לנאום בעצרת הכללית של האו"ם - וחשף את קיומו של מתקן גרעיני אירני סודי נוסף. בהמשך הדברים איים ראש הממשלה על המנהיגים האירנים: "מה שתחביאו - ישראל תמצא".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
את דבריו פתח נתניהו בתמיכה בנסיגה מהסכם הגרעין עם אירן. "התנגדנו לעסקה כי היא הייתה מבוססת על שקר: שאירן לא חותרת להשגת נשק גרעיני", הצהיר. "חשפנו את השקר הזה מוקדם יותר השנה". לדבריו, ישראל שיתפה את המידע שהשיגה מארכיון הגרעין של אירן עם הקהילה הבינלאומית, אולם "חודשים עברו, וסבא"א לא עשתה דבר - לא הציגה שאלה אחת לאירן, לא דרשה לבחון ולו מקום אחד שצוין בארכיון הסודי שלהם".
כמו בנאומי עבר בעצרת הכללית, גם הפעם לא ויתר ראש הממשלה על עזרים ויזואליים: מעל בימת האו"ם הציג נתניהו לראשונה את תמונתו של מתקן גרעין סודי שני באירן, שקיומו נחשף לראשונה בנאום. הוא הציג תמונה של המתקן - ואף נתן את נקודות הציון שלו בשירות Google Earth, למעוניינים לצפות בו בעצמם בבית. "אירן לא הרסה את מתקניה כי היא לא זנחה את שאיפתה לפתח נשק אטומי, להיפך - היא תכננה להשתמש באתרים אלו כדי לפרוץ עם פצצה אטומית", הצהיר נתניהו. "זה לא יקרה, כי מה שאירן תחביא - ישראל תמצא". הוא אף קרא לנציגי סבא"א לבחון את האתרים השונים באירן, כדי לוודא שלא נעשית התקדמות בתחום.
לדברי נתניהו, "לפני שלוש שנים, שאלתי: 'האם יש מישהו שמאמין שלהציף את אירן בנשק וכסף יפחית את תיאבונה לתוקפנות'? - ורבים האמינו לזה. הם האמינו שממשל אירן יהפוך למתון; שישתמש בכסף לשיפור חיי התושבים, לפתרון בעיות המים והחשמל, להקמת בתי חולים, לאוכל - אבל זה לא קרה. רק בשנה האחרונה אירן תקפה כורדים בעירק, חימשה את חיזבאללה וחמאס, ואיימה על החופש השמיימי. חושבים שהתוקפנות האירנית מופנית רק למזרח התיכון? תחשבו שוב: רק לפני חודש נעצרו סוכנים אירניים על תכנון טרור בלב אירופה ובארה"ב. ובזמן שארה"ב מתמודדת מולה - אירופה עוזרת לה לעקוף את הסנקציות".
בהמשך נאומו הציג נתניהו תמונה נוספת - של שדה התעופה בביירות. "תמונה ששווה אלף טילים", כינה נתניהו את התמונה, בה נראים לדבריו אתרי שיגור טילים לכיוון ישראל - טילים שחיזבאללה, במימון אירני, הציב בשדה ומסביבו.
לדברי ראש הממשלה, הסנקציות על אירן פועלות. "לפני שנה הכלכלה של אירן פרחה - עכשיו היא קורסת. אם זו השפעה קטנה, תארו מה יקרה עם הסנקציות הבאות שארה"ב תטיל בנובמבר", הצהיר. "התומכים בעסקה טענו שהשבת הסנקציות תקרב את אנשי אירן לממשל - אבל הם לא צועקים בהפגנותיהם 'מוות לאמריקה', אלא 'מוות לדיקטטור'. אני קורא למנהיגי אירופה: במקום לחבק את הדיקטטורים, תצטרפו לארה"ב ומדינות נוספות נגד הסכנה הזו שמסכנת את כולנו", אמר נתניהו, וזכה למחיאות כפיים.
נתניהו הוסיף "וידוי", לדבריו, לפיו לעסקת הגרעין האירנית הייתה השפעה חיובית אחת, גם אם לא מכוונת: "היא קירבה בין ישראל למדינות ערביות רבות, יותר מאי פעם. האינטימיות והחברויות, שמעולם לא ראיתי בחיי, היו בלתי יאומנות לפני מספר שנים".
ראש הממשלה האשים את האו"ם בחוסר הוגנות כלפי ישראל. "ישראל הביאה יהודים מאתיופיה לחופש וחיים חדשים במדינת היהודים - אך כאן ישראל מואשמת בגזענות; לכולם בישראל יש את אותן זכויות - אך כאן אנו מגונים כאפרטהייד. יודעים מה זה? זוהי אותה אנטישמיות ישנה עם פרצוף חדש, זה הכל", הטיח.
ראש הממשלה הגן מעל בימת האו"ם על חוק הלאום, נגדו יצא יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. "קוראים לישראל גזענית כי היא הפכה את העברית לשפתה הרשמית? היא מדינת אפרטהייד כי הצהירה על עצמה כבית של העם היהודי? זה מגוחך. יש כאן יותר מ-100 מדינות שיש להן רק שפה רשמית אחת, למרות שיש בהן הרבה שפות מדוברות; יש יותר מ-50 מדינות שעל דגלן יש צלב; יש שלל מדינות שמגדירות עצמן מדינות לאום על אף המיעוטים שבהן. רק ישראל ננזפת. מה שמיוחד בעם היהודי הוא לא שיש לנו מדינה - הוא שרבים מתנגדים לכך שיש לנו מדינת לאום", האשים.
נתניהו המשיך ותקף את יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן: "אבו מאזן אמר כאן כי חוק הלאום מוכיח שישראל היא מדינת אפרטהייד גזענית - אבל אתה כתבת דוקטורט שמכחיש את השואה; הרשות גוזרת עונש מוות על פלסטינים המוכרים קרקעות ליהודים; אתה משלם לטרוריסטים שרוצחים יהודים - ככל שרוצחים יותר, אתה משלם יותר. ואתה מגנה את ישראל? אתה קורא לישראל גזענית? זו לא הדרך להשיג את השלום שכל כך נחוץ, ושלו ישראל נשארת נאמנה"
אתמול נפגש נתניהו עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בשולי העצרת. "אנחנו עם ישראל ב-100%", אמר טראמפ בתום פגישתם של השניים. בתשובה לשאלת הפרשנית המדינית של "החדשות" דנה ויס אמר הנשיא: "אני אוהב את פתרון שתי המדינות, חושב שהוא יעבוד הכי טוב". בהמשך דבריו הוסיף הנשיא האמריקני כי הוא מאמין שישראל והפלסטינים יגיעו להסכם שלום ביניהם, אך הוסיף כי זה "ייקח זמן". טראמפ הדגיש כי "אני מצפה גם מישראל לעשות צעד לטובת הפלסטינים. אומרים שזו העסקה הקשה מכולן - זה חלום שלי להצליח להשיג את זה לפני סוף הקדנציה שלי".