יו
ניצחון לפלסטינים בקבלה לארגון|צילום: רויטרס, חדשות

הפלסטינים הצליחו להתקבל לאינטרפול: למרות הלחץ הדיפלומטי הכבד שהפעילו בימים האחרונים המועצה לביטחון לאומי, משרד החוץ והמשרד לעניינים אסטרטגים, הרשות הפלסטינית התקבלה היום (רביעי) רשמית לארגון השיטור העולמי. 75% מהחברים במליאת הארגון הצביעו בעד ההצעה, ורק 24 מדינות התנגדו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

משמעות קבלתם של הפלסטינים לארגון היא שהם יוכלו להוציא צווי מעצר לקצינים ישראלים ולקבל מידע רגיש על המאבק בטרור. מעמדם של הפלסטינים יהיה זהה לזה של משטרת ישראל.

שלשום החליט הוועד המנהל של האינטרפול להעביר את בקשת החברות של הפלסטינים להצבעה במליאת הארגון: הדיון התעכב מעט בעקבות טענות של מספר מדינות, ובהן ישראל, על אי סדרים ברישום תוצאות ההצבעה על הקריטריונים לקבלת חברים חדשים לארגון. לבסוף התקיימה ההצבעה, בה זכו הפלסטינים לרוב הדרוש.

בתקופה האחרונה בוצעו מגוון צעדים מצד כלל המערכת הדיפלומטית, לרבות ראש הממשלה בנימין נתניהו, בניסיון לשכנע את המדינות החברות בארגון לא לתת יד למהלך -בתקווה לשחזר את ההצלחה האחרונה בבלימת צירוף הפלסטינים לארגון התיירות העולמי.

ההצבעה באינטרפול על קבלת הפלסטינים
75% הצביעו בעד|צילום:

הרשות הפלסטינית לא תצטרף לארגון התיירות

לפני כשבועיים, בעקבות הלחץ המדיני כבד שהפעילה ישראל בסיוע ארצות הברית בניסיון למנוע מארגון התיירות העולמי של האו"ם לקבל את הפלסטינים כחברה מן המניין, הסכימו ברשות לוותר על בקשתם להתקבל כחברים בהצבעה שתוכננה.

יו"ר הארגון הודיע בכינוס בסין כי ההצבעה על הסעיף המדובר תדחה ל-2019. מי שהיה שותף למגעים נגד הצטרפותם של הפלסטינים היו גורמים במשרד החוץ שהפעילו לחץ על ראשי הארגון ונציגי מדינות אירופה ושר התיירות יריב לוין.

יבחרו נשיא חדש. האינטרפול (צילום: רויטרס, חדשות)
ארכיון|צילום: רויטרס, חדשות

קודם לכן נחשף כי הרשות הפלסטינית מבקשת לשדרג את מעמדה, בניגוד להבטחה שנתנו לנשיא טראמפ להרגיע את השטח לקראת עצרת האו"ם. בשנים האחרונות נמנעו הפלסטינים מלנסות ולשדרג את מעמדם במוסדות האו"ם ובארגונים בינלאומיים, ועל כן הרצון להתקבל לארגון התיירות היה מהלך מפתיע.