צפו בסיפורים המעניינים של 25.2 לאורך השנים (צילום: Wisam Hashlamoun/Flash90, חדשות)
אתר מורשת "פלסטיני"? מערת המכפלה|צילום: Wisam Hashlamoun/Flash90, חדשות

עוד החלטה נגד ישראל באונסק"ו: ארגון החינוך, התרבות, המורשת והמדע של האו"ם אישר היום (שישי) הצעת החלטה פלסטינית מעוררת מחלוקת, הקוראת להכיר בחברון ובאתרים הקדושים המצויים בה כאתר מורשת פלסטיני, בהם גם מערת המכפלה - מקום שבו על פי המסורת היהודית נקברו אברהם, יצחק, יעקב, שרה, רבקה ולאה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במהלך ההצבעה, ובניגוד לסיכום עם היו"ר הפולני שהבטיח לדאוג שההצבעה החשאית תיערך מאחורי פרגוד, נערכה ההצבעה ה"חשאית" לעיני כל באמצע האולם - מה שלמעשה כמעט ומחסל את האפשרות שמדינות ערביות יצביעו נגד העמדה הפלסטינית.

נציג ישראל בארגון, כרמל שאמה הכהן, תקף את ההחלטה בחריפות וטען שמדובר בביזיון. עוד תקף אשמה הכהן את יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן שהתייצב מאחורי ההחלטה - וכינה אותו "תומך טרור".

השר נפתלי בנט, המשמש גם כיו"ר הוועד הישראלי לאונסק"ו, גינה בחריפות את ההחלטה ואמר: "מאכזב ומביש לראות איך פעם אחר פעם ארגון אונסק"ו מכחיש את ההיסטוריה ומעוות את המציאות כדי לשרת, בצורה מודעת, את המנסים למחוק את המדינה היהודית מעל המפה. ישראל לא תחזור לשתף פעולה עם אונסק"ו כל עוד הגוף משמש כלי לניגוח פוליטי במקום ארגון מקצועי."

לדבריו הצטרפו ראשי שדולת ארץ ישראל בכנסת, ח״כ יואב קיש וח״כ בצלאל סמוטריץ': "ההחלטה היא לא פחות מהכחשת היסטוריה. חברון היא העיר העברית הראשונה, ומערת המכפלה היא חלקת גדולי האומה של עם ישראל. אנו קוראים לממשלה לא רק לדחות את החלטת אונסקו, אלא גם להבהיר במעשים שחברון ומערת המכפלה הם אתרי המורשת של עם ישראל".

דריכות בחברון. ארכיון (צילום: אלי אנג)
פעילות צבאית בחברון. ארכיון|צילום: אלי אנג

ח"כ מוטי יוגב מהבית היהודי כינה את אונסק"ו "ארגון אנטישמי מנותק מהמציאות" והוסיף: "עם ישראל חזר לארצו, חזר לעיר אבותיו חברון, למקום שנקנה על ידי אברהם אבינו בכסף מלא ובו קבורים אבות ואמהות עם ישראל, כ- 1,900 שנה לפני שמוחמד בכלל נולד והמציא את האיסלאם. חברון ומערת המכפלה שלנו מאז ולתמיד".

גם בסיעת ישראל ביתנו הגיבו בחריפות לאישור ההחלטה. יו"ר הסיעה, ח"כ רוברט אילטוב אמר כי "״ההחלטה המביכה של אונסק״ו מוכיחה פעם נוספת שהאובססיה של אונסק״ו למדינת ישראל כבר מזמן הפכה אותו לארגון לא רלוונטי ולכן ההחלטה הזו לא שווה את הנייר עליו היא כתובה״.

החלטה נוספת נגד ישראל: גינוי לעבודות במזרח ירושלים

השבוע אישר הארגון החלטה נוספת מעוררת מחלוקת - גינוי לעבודות של ישראל במזרח ירושלים, אך הפעם בגרסה מעט מרוככת. את ההצעה, שהוצגה בוועידת המורשת העולמית, הגישו מדינות ערב בשם הפלסטינים, והיא לא כוללת אזכור של השמות הקדושים בירושלים בשמם הערבי בלבד.

ההחלטה שונתה ביחס להחלטה שאומצה בשנה שעברה, ומתבססת על הנוסח שאומץ בהצבעה האחרונה בוועד המנהל של אונסק"ו, אך ללא אזכור של "אל אקצא", "חראם אל שאריף" או "בוראק פלאזה". בנוסף ההחלטה כן מדגישה את "חשיבות העיר העתיקה בירושלים וחומותיה לשלוש הדתות המונותאיסטיות".

ראש העיר כרמל שאמה הכהן, ארכיון (צילום: קובי גדעון, פלאש 90, חדשות)
כרמל שאמה הכהן|צילום: קובי גדעון, פלאש 90, חדשות



בנוסף, ההצעה "מביעה צער על הכישלון של הרשויות הישראליות הכובשות למנוע את המשך העבודות הלא-חוקיות במזרח ירושלים" וקוראת לישראל להיענות לבקשת הארגון ולמנות נציג קבוע במזרח ירושלים.