רגע היסטורי לרשות הפלסטינית - ורגע מפתח בצונאמי המדיני נגד ישראל: הערב (רביעי), דקות לאחר נאומו התקיף של אבו מאזן נגד ישראל באו"ם, הונף דגל הרשות מחוץ למטה האו"ם. מדינת פלסטין מוגדרת כמשקיפה במועצת האו"ם, והרגע הסמלי מהווה צעד נוסף של תמיכה מדינית ברשות ובאבו מאזן, שהתקבל בחום ובמחיאות כפיים במהלך נאומו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הנציגים הפלסטיניים בטקס הודו לאנשי האו"ם על התמיכה בהצעה. אבו מאזן הודיע בטקס ההנפה שהחל מעתה, ה-30 בספטמבר יהיה "יום הדגל הפלסטיני". עוד לפני הטקס הצהיר אבו מאזן את כוונותיו המדיניות בעקבות הצעד הרשמי: "היום אנחנו מניפים את דגלנו באו"ם ולא רחוק היום, אינשאללה, שבו דגלנו יונף במזרח ירושלים - בירת המדינה הפלסטינית".
במהלך הנאום האשים עבאס את ישראל בהסלמה בירושלים והזהיר מפני הפיכת העימות ממדיני לדתי. יו"ר הרשות הודיע גם כי הוא אינו מחויב יותר להסכמים עם ישראל: "אני קורא לממשלת ישראל: לפני שיהיה מאוחר מדי, הפסיקו את השימוש בכוח הברוטלי כדי לכפות את כוונותיכם. אנו מכריזים בזאת כי כל עוד ישראל מסרבת להתחייב להסכמים החתומים עמנו וכל עוד היא מסרבת להפסיק את הבנייה בהתנחלויות ולשחרר את האסירים הפלסטינים - אין לנו ברירה אלא להתעקש שלא נישאר היחידים שמחויבים ליישום ההסכמים".
אבו מאזן טען כי הממשלה הישראלית ובעיקר ראש הממשלה נתניהו הפרו את ההסכמים שנחתמו בעבר ועל כן הודיע שגם הוא אינו מחויב להם מעתה. "המצב הוא בלתי נסבל ונתחיל במהלכים לא אלימים, מהלכים של שלום שיסירו את הכיבוש הישראלי, עליה לשלם על פעולותיה". הוא קרא למוסדות הבינלאומיים לפעול לסיום הכיבוש והצהיר שבכוונתו לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג.
בישראל זעמו: "הנפת דגל לבן"
בתחילת החודש אישרה העצרת הכללית ברוב של 119 קולות מתוך 193 חברות בארגון את דרישת הפלסטינים להציב את דגל הרשות במהלך העצרת. ישראל, ארה"ב ועוד שש מדינות נוספות הצביעו נגד ההחלטה ו-45 מדינות נוספות נמנעו. 119 החברות בארגון שהצביעו בעד ההחלטה קיבלו את הצעת החוק שיזמו הפלסטינים, הדורשת כי דגלם של מדינות משקיפות שאינן חברות בארגון כמו הרשות הפלסטינית והוותיקן יונפו במטה האו"ם לצד דגליהם של המדינות החברות בארגון.
"זה צעד להכרה בפלסטין כמדינת חברה מלאה באו"ם", אמר ראש הממשלה הפלסטיני ראמי חמדאללה בעקבות ההחלטה. משלחת ישראל באו"ם דחקה במדינות החברות בארגון להתנגד להצעה הפלסטינית, וטענו כי מדובר "בשימוש ציני של מוסד האו"ם על ידי הרשות הפלסטינית". שגריר ישראל באו"ם היוצא, רון פרושאור, טען בעקבות ההחלטה כי "לצד הדגל הפלסטיני שיונף באו"ם, יונף גם דגל לבן, של כניעתכם לכוחניות ולפופוליזם טהור. העצרת קיבלה החלטה שמעידה בעיקר על דרך ההתנהלות של האו"ם. הדגל הוא לא יותר מעוד גחמה פלסטינית ומטרתו היא, שוב, להפנות את אור הזרקורים למקום הלא נכון בזמן הלא נכון".
בהכנת הידיעה השתתף ירון שניידר.