אבו מאזן מאשים את נתניהו (צילום: AP, חדשות)
נתניהו ואבו-מאזן, ארכיון|צילום: AP, חדשות

המערכת הפוליטית בישראל לא נשארה אדישה לנאומו התקיף של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן שמעל בימת האו"ם האשים את ישראל בביצוע פשעי מלחמה נגד הפלסטינים בעזה ובקריסת התהליך המדיני.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בתגובה לדברים, אמרו הערב (שישי) גורמים במשרד ראש הממשלה כי "מדובר בנאום הסתה רצוף שקרים". עוד הוסיפו מקורבי נתניהו כי "כך לא מדבר מי שרוצה שלום". נתניהו צפוי לשאת דברים בעצמו בעצרת האו"ם בעוד כשבוע וסביר שיתייחס לאבו-מאזן באופן מפורש.

הממשל האמריקני הצטרף לגינוי הישראלי כלפי דבריו של אבו מאזן מעל בימת האו"ם. "הנאום כלל תיאורים פוגעניים שאכזבו אותנו עמוקות", הודיעה דוברת מחלקת המדינה ג'ן סאקי. "זו הצהרה פרובוקטיבית שאינה מסייעת לניסיון להשבת האמון בין ישראל לפלסטינים".

שר החוץ אביגדור ליברמן טען כי "דבריו של אבו מאזן היום בעצרת האו״ם מבהירים שוב ובצורה חדה כי הוא לא רוצה ולא יכול להיות שותף להסדר מדיני הגיוני. לא סתם חבר אבו מאזן לממשלה משותפת עם החמאס, אבו-מאזן משלים את החמאס כשהוא עוסק בטרור מדיני ומעליל עלילות שווא על ישראל".

נתניהו וליברמן, ארכיון (צילום: AP)
נתניהו וליברמן, ארכיון|צילום: AP

עוד הוסיף שר החוץ ליברמן כי "כל עוד מכהן אבו-מאזן כיו״ר הרשות הפלסטינית הוא יוביל להמשך הסכסוך. אבו-מאזן מוכיח בכל פעם מחדש כי הוא איננו איש שלום אלא ממשיכו של ערפאת בדרכים אחרות".

ח"כ דני דנון טען כי "צעד חד צדדי ייענה בצעד חד צדדי. כל הכרזה חד צדדית של אבו-מאזן צריכה להיענות בהחלת ריבונות על היישובים היהודים ביהודה ושומרון. גם בראש השנה שעברה נישאו הצהרות פומפוזיות באו"ם על פתרון אינסטנט שאין לו שום אחיזה במציאות".

צפו בסיפורים המעניינים של 15.1 לאורך השנים (צילום: רויטרס, חדשות)
אבו-מאזן באו"ם, ארכיון|צילום: רויטרס, חדשות

אבו-מאזן מעל בימת האו"ם: ישראל מתכננת נכבה נוספת

אבו-מאזן פתח את נאומו בביקורת חריפה על מותם של אזרחים פלסטינים במהלך מבצע "צוק איתן" בעזה, תוך שהוא מאשים את ישראל בביצוע פשעי מלחמה. "לא נשכח ולא נסלח ולא נרשה לפושעי המלחמה לחמוק מעונש", הדגיש יו"ר הרשות הפלסטינית. "אנחנו שומרים על זכותנו להגן על עצמנו מפני מכונת המלחמה של ישראל הכובשת והגזענית".

יו"ר הרשות, שכבר הבין היטב את האפקטיביות של החרמות על ישראל, העניק רוח גבית לאלו המגנים אותה. "בזמן שאלפים נטבחו בעזה במהלך רצח העם, ראינו את העולם מתאסף בהפגנות ענק ומגנה את האגרסיביות של ישראל", טען עבאס. "חלה גם עלייה בחרם שנועד להביא שלום".

מהלחימה בעזה עבר אבו-מאזן לקיפאון המדיני, כשהפנה אצבע מאשימה לעבר ישראל שלטענתו מכשילה את מאמצי השלום. "בניית ההתנחלויות, הרס הבתים, ההרג והעקירה בגדה המשיכו וכך גם המצור הבלתי מוצדק על עזה", הוא תקף.

לדבריו, "ישראל סיכמה עם האמריקנים על שחרורם של חלק מהפלסטינים הכלואים (במסגרת הפעימות השונות) בעוד אנחנו דרשנו את שחרור כולם. ישראל לא היססה לחשוף את פניה, היא דוחה את מדינת פלסטין ודוחה כל מאמץ להשגת פתרון אמיתי לסוגיית הפליטים".

אבו-מאזן אף תבע מישראל והקהילה הבינלאומית לקבוע תאריך יעד לכל פתרון עתידי: "אין משמעות ואין תועלת במשא ומתן שמטרתו המוסכמת איננה סיום הכיבוש הישראלי והקמת מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים בכל השטחים הפלסטינים שנכבשו במלחמת 1967. אין ערך למשא ומתן ללא לוח זמנים נוקשה למימוש מטרה זו".