ההודעה על הקמת המנהלת (צילום: פלאש 90 / הדס פרוש)
ההודעה על הקמת המנהלת|צילום: פלאש 90 / הדס פרוש

‏פרסום ראשון: "מנהלת השיקום המיוחדת" שתעסוק בתכנית לשיקום דרום תל אביב, עליה הכריז נתניהו בשבוע שעבר, נותרה ללא יושב ראש עוד לפני שהתכנסה. אביגדור יצחקי, שמונה על ידי ראש הממשלה כ"איש הנכון במקום הנכון", הודיע בישיבה מיוחדת שכונסה לקראת תחילת התהליך על התפטרותו. הסיבה: חוסר שביעות רצונו מזניחת ההסכם. במשרד האוצר טוענים כי אין סיבה להתפטרות כיוון שלא תהיה בכלל מנהלת והכספים יינתנו לעיריית תל אביב שתעשה את עבודת השיקום בעצמה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

יצחקי הודיע על כך בישיבה שכונסה עם בכירי משרד הפנים, משרד השיכון ועיריית תל אביב בנושא שיקום שכונות דרום תל אביב. החברים בישיבה נדהמו לשמוע שהוא לא מתכוון לקחת את התפקיד למרות שמונה רשמית על ידי נתניהו.

אביגדור יצחקי, ארכיון (צילום: מרים אלסטר / פלאש 90)
אביגדור יצחקי, ארכיון|צילום: מרים אלסטר / פלאש 90

משרד האוצר נמסר בתגובה: "הידיעה על פיה אביגדור יצחקי התפטר, כביכול, מתפקידו כיו"ר מנהלת דרום תל אביב איננה נכונה. מטרת הישיבה שהתקיימה היום עם נציגי עיריית תל אביב ומשרדי הפנים, השיכון ונגב- גליל היתה להביא להחלטת ממשלה שתקצה משאבים ותעניק סיוע לתושבי דרום תל אביב. בנוסף, מאחר שההסכם הוקפא, נבחן הצורך בישיבה בהקמת מנהלת אל מול יכולותיה של עיריית תל אביב לטפל בנושא בסיוע משאבים ממשלתיים".

בשבוע שעבר הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי לאחר הביקורת הרבה, הוא מבטל את המתווה לגירוש הפליטים שהציג יחד עם השר אריה דרעי. "לאחר שערכתי מאזן מחודש של היתרונות והחסרונות, החלטתי לבטל את ההסכם", אמר בפתח ישיבתו עם תושבי דרום תל אביב.

רק יום לפני כן הכריז ראש הממשלה במסיבת עיתונאים משותפת שקיים עם שר הפנים דרעי על המתווה וחזר בו רק שעות ספורות לאחר מכן כשהאשים את הקרן החדשה לישראל וגורמים שונים באיחוד האירופי בהפעלת לחץ על רואנדה כדי שזו לא תסכים לקבל מבקשי מקלט שיגורשו מישראל.

עם ההכרזה על המתווה הגיעה ביקורת חריפה ממספר שרים בממשלה ומפעילי ימין, נתניהו נכנע וחזר בו מההסכם. בהודעה שמסר הוא הסביר את המהלכים שהביאו אותו להשעות את ההסכם. "ראשית, אני מבקש שתבינו את השתלשלות הדברים", כתב בחשבון הפייסבוק שלו. "בשנתיים האחרונות פעלתי מול רואנדה כדי שזו תשמש כ'מדינה שלישית' הקולטת מסתננים שנגרש אליה גם בלי הסכמתם. זו הדרך החוקית היחידה שנותרה לנו להוציא מסתננים ללא הסכמתם, לאחר ששאר המהלכים שלנו נפסלו משפטית. רואנדה הסכימה לכך והתחלנו בפעולת הגירוש אליה".