תקיפת צה
תקיפה בעזה במהלך "צוק איתן"|צילום: רויטרס

שני דוחות פורסמו על "צוק איתן", וההבדלים בין נתוני הדוח הישראלי לזה של האו"ם משמעותיים: בדוח החמור שפרסמה היום (שלישי) ועדת החקירה של האו"ם נטען כי נחפרו רק 14 מנהרות מעזה לתוך ישראל, לעומת 34 מנהרות שנחפרו על פי דוח משרד החוץ שפורסם בשבוע שעבר. גם לגבי מספר ההרוגים ישנן סתירות - 67 הרוגים ישראלים, 6 מהם אזרחים, מצויינים בדוח האו"ם. זאת, לעומת 73 חיילים ואזרחים שנהרגו בפועל במהלך המבצע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לקריאת הדוח המלא לחצו כאן

מנתוני האו"ם, שמבוססים על המידע שהועבר ממטה התיאום ההגנתי של האו"ם בשטחים הפלסטיניים, עולה כי במבצע נהרגו 2,251 פלסטינים - מהם 1,462 אזרחים. שליש מהאזרחים הם ילדים לפי הוועדה.

לעומת זאת, בדוח שפרסם משרד החוץ בשבוע שעבר נכתב כי 2,125 פלסטינים נהרגו - 936 מהם חמושים, 761 אזרחים והיתר - 428, כולם גברים בני 16-50, טרם זוהו. כמו כן טענו בישראל כי הפלסטינים "ניפחו" את מספרי ההרוגים האזרחים.

ממצאי הוועדה בנוגע לפלסטינים
ממצאי הוועדה בנוגע לפלסטינים|צילום:

באו"ם "הפחיתו" את מספר ההרוגים בישראל וכתבו כי מדובר ב-67 חיילים ואזרחים בלבד - למרות ש-73 נהרגו בצד הישראלי, בהם אזרח זר אחד, שישה חיילים ו-66 אזרחים נוספים. כ-1,600 איש נפצעו לפי נתוני משרד הבריאות - עליהם הסתמכו גם באו"ם.

ועדת החקירה אמרה כי הארגונים הפלסטיניים "שיגרו בשנת 2014 4,881 טילים ורקטות וירו 1,753 פגזי מרגמה לשטחה של ישראל". על פי נתוני משרד החוץ, למעלה מ-4,500 רקטות פצצות מרגמה נורו לשטח ישראל - מתוכן 4,000 לריכוזי אוכלוסיה.

הממצאים בנוגע לישראל
הממצאים בנוגע לישראל|צילום:

בדוח האו"ם נכתב כי "ישראל ביצעה למעלה מ-6,000 תקיפות אוויריות וירתה יותר מ-50,000 פגזי טנקים וארטילריה" - מספר התקיפות דומה לנתוני צה"ל, שלא פרסם נתון עובדתי בנוגע לירי טנקים וארטילריה.

גורמים בישראל שנחשפו לדוח עוד לפני פרסומו ציינו כי במסמך "אין המלצות דרמטיות שיכולות להסב נזק לישראל". עם זאת, הגורמים הוסיפו כי הנקודה המטרידה היא שמחברי הדוח התייחסו לישראל ולפלסטינים באופן סימטרי.