שר החוץ הצרפתי לורן פביוס ניסה היום (שישי) להרגיע את "סערת אורנג'" בישראל ואמר כי ארצו מתנגדת לכל חרם על ישראל. לצד זאת, הוסיף פביוס כי חברת אורנג' העולמית, שפועלת מצרפת, חופשיה לעשות כרצונה ולסיים את קשריה עם חברת פרטנר הישראלית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
התגובה הצרפתית הראשונה להצהרות של אורנג' העולמית הגיעה יומיים לאחר ההתבטאות של מנכ"ל אורנג' העולמית, הצרפתי סטפן רושאר. "בעוד זכותו של נשיא אורנג' לקבוע את האסטרטגיה בחברה שלו, צרפת מתנגדת נחרצות לכל חרם על ישראל", אמר פביוס בהצהרה שפרסם.
סגנית שר החוץ ח"כ ציפי חוטובלי בירכה על הודעת שר החוץ הצרפתי. "הקו שלא מקבל את החרמות וההשמצה הנו משמעותי וחזק גם באירופה", אמרה. "תפקידנו במשרד החוץ להמשיך ולהיאבק באותם גורמים שפועלים לדה לגיטמציה על ישראל ולחזק את הקול השפוי והמשמעותי באירופה ובעולם שלא נכנע לתעשיית השקרים".
אז למה לי פוליטיקה עכשיו?
בריאיון שהעניק אתמול נשיא אורנג' סטפן רישאר ל"לה-מונד" הצרפתי, הוא הדגיש כי לאמירתו בקהיר שלפיה אם היה יכול היה מפסיק את פעילות החברה בישראל "כבר מחר" אין קשר לפוליטיקה. "אין לזה שום נגיעה פוליטית", הדגיש כשנשאל אודות הודעת החברה הערב החברה על כוונתה להפסיק את ההתקשרות עם פרטנר הישראלית. עם זאת - הוא לא מתנצל.
"החברה (פרטנר) אמנם משתמשת בשם שלנו, אבל לנו אין שליטה על זה", אמר והבהיר שהוא אינו רוצה להיות קשור בחברה שאין לו שליטה עליה. רישאר ציין כי במקרה של פרטנר, ההסכם עם פרנס-טלקום (אורנג' העולמית) מתקיים עד 2025.
מוקדם יותר אתמול הודיעה חברת אורנג' העולמית בהודעה רשמית כי בכוונתה לסיים את ההתקשרות עם המפעילה הישראלית פרטנר. הסיבה, לדברי אורנג' העולמית, היא שהחברה "לא רוצה להמשיך את נוכחות המותג במדינות שהיא אינה פועלת כמפעילה רשמית. בשל כך ותוך כיבוד הסכמים קיימים, אורנג' מבקשת לשים סוף להתקשרות. קבוצת אורנג' היא מפעילת תקשורת וככזו הדאגה העיקרית שלה היא להגן ולקדם את ערך המותג שלה בשווקים שבו הוא מוצג. הקבוצה אינה עוסקת בכל סוג של ויכוח פוליטי בשום נסיבות שהן".
בהכנת הידיעה השתתף עופר חדד.