בישראל יכולים אולי לסכם בסיפוק את ההתמודדות המדינית האחרונה בקונגרס פיפ"א - שהסתיימה בכך שהפלסטינים הסירו את הצעתם להשעות את ישראל - אך בירושלים מבינים היטב כי מדובר רק בתקרית אחת מתוך מערכה שהולכת ומתרחבת. על רקע החשש מפני חרם ודה-לגיטימציה לישראל, בכירים במשרד החוץ מזהירים: "אין לנו כלים להתמודד עם 'האינתיפאדה המדינית'".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"מדובר במחלקה של אדם אחד ללא תקציב וללא יכולת לפעול", אומרים במשרד החוץ. "כדי להילחם יש צורך במודיעין, ריכוז כוח וכסף וכל השלושה לא קיימים במשרד החוץ". גורם מדיני בכיר הוסיף: "אנחנו אפילו לא יודעים מאיפה תבוא המכה הבאה. כל ההערכות הן רק ניחושים".
שורה של אורחים מחו"ל, בעיקר מאירופה, מגיעים השבוע לישראל כדי לברר מה בכל זאת ניתן לקדם בתהליך המדיני. בישראל מבינים היטב כי קיים ניסיון בלתי פוסק להביא להחרמת המדינה בגופים הבינלאומיים. החשש הוא שהפלסטינים ימשיכו להתמקד באירועי ספורט מכיוון שהם זוכים לתהודה ציבורית גדולה.
"נצטרך לפעול בחזית רחבה מאוד"
שר ההסברה גלעד ארדן קיבל התחייבות מראש הממשלה נתניהו למימון נרחב לנושא, אך מבקרי ישראל מדגישים שלא מדובר בעניין של הסברה או של שיווק, אלא במדיניות. ההערכה היא שכל זמן שישראל נתפסת כמי שאינה רוצה הסדר מדיני, כך קרב הבלימה המדיני יהפוך לקשה וכואב יותר.
"אני שמח שהצלחנו להדוף את הניסיון להדיח אותנו מפיפ"א", אמר הבוקר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה. "זה יהיה חלק ממאמץ מתמשך, אינני משלה את עצמי שהמאמצים האלה ייפסקו ונצטרך לפעול בחזית רחבה מאוד. מדובר בנקודת ציון במסע ארוך שבו נעמוד על הזכויות שלנו, נעמוד גם על האמת ולא ניתן להדיח אותנו מארגוני ספורט חשובים וגם אלה שאינם חשובים".