רומניה והונדורס יפתחו שגרירויות בירושלים - כך הודיעו היום (ראשון) נציגים רשמיים של שתי המדינות בוועידת איפא"ק שמתקיימת כעת בוושינגטון, בירת ארה"ב.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הונדורס הייתה הראשונה להודיע על המהלך במהלך הוועידה השנתית של השדולה הפרו-יהודית בארה"ב, עם ההכרזה של ראש הממשלה חואן אורלנדו ארננדס כי ארצו תפתח שגרירות בירושלים "באופן מיידי".
זמן קצר לאחר גם, גם רומניה יצאה בהכרזה דומה, ובכך הצטרפה לשורה של מדינות במזרח אירופה שהחליטו להעביר גם כן את השגרירויות שלהן לירושלים. ראשת הממשלה הרומנית ויוריקה דנצ'ילה הודיעה: "כראש ממשלת רומניה והממשלה שאני מנהלת, אעביר את השגרירות לירושלים - בירתה של מדינת ישראל".
במקביל, ראש ממשלת קייפ ורדה שבאפריקה, שביקר לאחרונה בישראל והתארח לארוחת ערב אצל ראש הממשלה נתניהו, אמר שהוא "שוקל להעביר" גם כן את השגרירות של ארצו בישראל לירושלים.
שר החינוך ויו"ר הימין החדש נפתלי בנט בירך את ראשת ממשלת רומניה על ההחלטה וכתב בחשבון הטוויטר שלו : "ירושלים היא לב ליבה של העם היהודי, והיום את חיממת את הלבבות שלנו. העולם כולו צריך להצטרף לרומניה ולהכיר בירושלים כבירת ישראל".
גם סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי בירכה על המהלך: "מברכת על דבריה של ראש ממשלת רומניה היום בכנס איפא״ק על המחויבות של רומניה להעביר את השגרירות לירושלים. היתה לי הזכות להיפגש איתה לפני מספר חודשים ולקבל את ההבטחה על העברת השגרירות", כתבה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו עשה אמש דרכו לוועידה בארה"ב במהלכה צפוי להיפגש עם נשיא ארה"ב. בוועידה צפוי נתניהו להתקבל בחיבוק חם כשטראמפ יחתום רשמית על ההכרה של ממשלו בריבונות ישראל בשטחי רמת הגולן.
יו"ר מפלגת כחול לבן והמועמד מטעמה לראשות הממשלה בני גנץ נמצא גם הוא באיפא"ק שם הוא צפוי לנאום בפני חברי הוועדה. על פי דיווחים בתקשורת האמריקנית, בסביבתו של גנץ ניסו לארגן גם פגישה עם הנשיא האמריקני, אך זה נענה בשלילה לפגישה שכזו.
קרן בצלאל ועמית נאור השתתפו בהכנת הידיעה.