בחודשים האחרונים ביקרו בישראל שלוש משלחות מעירק תחת מעטה כבד של חשאיות – האחרונה שבהן בחודש האחרון. כך פורסם אמש (ראשון) לראשונה במהדורה המרכזית.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
בסך הכול הגיעו בשלוש המשלחות 15 אנשים בעלי השפעה בעירק, בהם גם מנהיגי דת מקומיים, סונים ושיעיים. חברי המשלחת נפגשו עם גורמים רשמיים בישראל והסיורים שערכו להם היו בעלי גוון חברתי-תרבותי: בין היתר הם ביקרו במוזיאון "יד ושם" ונפגשו עם אנשי אקדמיה וארגונים שקשורים ליהדות עירק.
הביקורים השונים נערכו כאמור בחשאיות, אולי בשל הימצאותם של כוחות אירניים רבים בעירק, אך הם יצאו לפועל בין היתר משום שבהשוואה למרחב הערבי העוין, עירק היא בעלת יחס אוהד יחסית כלפי ישראל.
בכנס שגרירים ישראליים שנערך לפני חודש במשרד החוץ, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו להתפתחויות האחרונות במישור המדיני ואמר כי "כשאני נפגש עם מנהיגים ערביים הם אומרים לי 'יש לנו אינטרסים ביטחוניים וכלכליים ואנחנו גם רוצים להנות מפירות הקדמה, ואנחנו לא נמשכן יותר את הנורמליזציה שלנו עם מדינת ישראל לגחמות הפלסטיניות'".
עוד אמר נתניהו כי "זה לא אומר עדיין הסכמי שלום אבל זה אומר שבהחלט יכול להיווצר מצב שההתקדמות שלנו לנורמליזציה ושלום, במקום מה שתמיד חשבנו - דרך השלום עם הפלסטינים אל העולם הערבי, יכולה לבוא דווקא בכיוון ההפוך. היה טוב אם היה הסכם עם הפלסטינים, אבל הוא לא יכול להיות התניה, אבל אנחנו לא מתנים את הלכידות שלנו עם העולם הערבי - נורמליזציה, בשלום עם הפלסטינים".