לאחר שרה"מ נתניהו אמר כי העברת שגרירות ארה"ב מתל אביב לירושלים תקרה בתוך שנה, מתברר כי האמריקנים כבר פועלים בשטח מול גורמים בכירים ביותר בעיריית ירושלים כדי לקדם את המהלך. מהעברת צוות מצומצמם ועד להשלמת הבנייה - כך יראה המעבר ההדרגתי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשלב הראשון מתכוונים האמריקנים להוציא את המשרדים הקונסולריים שניתנים כיום במתחם דיפלומט, שם צפויה לקום השגרירות. אלו הם שירותים משרדיים שאין להם חשיבות גדולה מספיק הכדי להשאירם שם. בשלב שני יועבר צוות מצומצם מאוד, אולי של השגריר בלבד, בטווח זמן קצר באופן יחסי.
לאחר מכן בשלב השלישי ידאגו לעולים הקשישים שמתגוררים כיום במסגרת חוסה במלון דיפלומט. השלב הרביעי הוא בניית מבנה השגרירות, אך שלב זה ייקח עוד זמן, ככל הכנראה כמה שנים. את התכנון מלווה האדריכל הירושלמי המפורסם יגאל לוי, זאת משום שהעירייה מתבקשת על ידי האמריקנים לסטנדרטים גבוהים ומוקפדים.
בחודש שעבר פורסם כי נציג של טראמפ הגיע לראות את המקום המיועד להקמת השגרירות. ממסמכים שהוגשו לגורמי התכנון המקומיים עולה כי התכנית האמריקנית לבניית השגרירות כבר גובשה. התכנית כוללת שרטוט והקמת חדרים מבוצרים, דרכי מילוט, כניסות ויציאות חדשות שלא קיימות כיום במבנה בית המלון, חדרים תת קרקעיים, חדרי ביטחון, ביצור המקום והוספת אלמנטים ביטחוניים מחוץ לקו החזית של הבניין, כדוגמת גדרות, מצלמות אלקטרוניות ועמדות שמירה. עוד ביקשו האמריקנים מגורמי התכנון למנוע ולא לאשר בנייה לגובה במרחק קו אווירי קרוב למקום השגרירות המתוכנן.
יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, סגן ראש העיר מאיר תורג'מן, הסביר: "התרשמנו שהסטנדרטים האמריקניים הרבה יותר גבוהים ממה שאנו רגילים כאן אצל קבלנים ואדריכלים. הדרישות נוקשות יותר ברמת התכנון, הביטחון והבטיחות. גם התרשמנו שהאמריקנים לא פרשו את הכול בפנינו וגם לא הסתירו את זה. הגורמים המעורבים מטעמם טענו שמטעמים של ביטחון לאומי, אין הם יכולים לפרט בדיוק מה הם מתכננים בתוך השגרירות".