שגריר חדש למרות הפרישה|צילום: רויטרס

למרות החלטת הפרישה מאונסק"ו, ישראל החליטה היום (חמישי) למנות את אלי לב לשגריר החדש בארגון החינוך המדע והתרבות של האו"ם. המינויים של ועדת המינויים לראשי נציגויות של משרד החוץ טעונים אישור ממשלה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בדצמבר האחרון הנחה ראש הממשלה נתניהו את כרמל שאמה הכהן, שגריר ישראל לאונסק"ו, להגיש למנכ"לית הארגון הודעה רשמית בכתב על עזיבת הארגון במחאה על החלטות נגד ישראל. בכך הצטרפה ישראל לארצות הברית, שהודיעה על מהלך דומה חודשיים לפני כן והכריזה: "הארגון מוטה".

"תיאטרון אבסורד של אונסק"ו"

"אונסק"ו בהובלת מדינות ערב ושאר מדוכאי, מתוסכלי וחשוכי העולם שבר שיאים של צביעות, הסתה ושקרים נגד ישראל והעם היהודי תוך שהוא מזהם את ערכי היסוד הנאצלים שלו בפוליטיזציה ובטרור מדיני שגבל לעיתים באנטישמיות", מסר השגריר שאמה הכהן.

המזכ
המזכ"לית אזולאי והשגריר שאמה-הכהן|צילום:

הוא הוסיף: "מדינת ישראל והעם היהודי כמי שמסמלים מאז ומתמיד והיום יותר מתמיד את החדשנות וההובלה בנושאי הליבה של אונסק"ו - מדע, חינוך ותרבות - אמורים להיות הראשונים לתרום לארגון ופעילותו והאחרונים לעזוב. אך בתיאטרון האבסורד של אונסק"ו, למדינות מתוקנות ושפויות אין מה למצוא בו".

בארגון הביעו צער על הפרישה של ישראל. מזכ"לית הארגון אודרי אזולאי אמרה כי היא "מצרה מאוד על ההחלטה" והוסיפה: "בטוחה הדרך הטובה ביותר לטפל במחלוקות היא מתוך הארגון ולא מחוצה לו".