מאז הכריז הנשיא טראמפ על הכרתו בירושלים כבירת ישראל, נשיא טורקיה ארדואן הוא זה שעומד בראש חץ המאיימים בעולם המוסלמי. את הביטוי המעשי לאיומים, רואים בשטח, כשבשישי האחרון, בהר הבית אלפי מתפללים ומפגינים צעקו את שמו של הנשיא הטורקי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
טורקיה מבקשת אחיזה והשפעה בירושלים, והר הבית הוא המקום להתחיל בו - הסמל המוסלמי בעיר. הפעילים הטורקים משלהבים את ההמונים על ההר ומראות כמו ידיים טבולות בדם הופכים שגורים יותר ויותר. והשיטה: כסף שעובר מטורקיה, דרך עמותות ייעודיות שנועדו "להגן על אל-אקצא"
אחד מהפעילים למשל, הוא פרופסור סולמיאן דרין מאוניברסיטת מרמרה באיסטנבול. דרין הוא אורחו של ארגון בשם "מורשתנו", ארגון טורקי הממומן במיליוני דולרים על ידי ממשלת טורקיה, בין היתר כדי שיסייע להביא כחצי מיליון ערבים-ישראלים למסגד אל-אקצא.
ארגון 'לך ירושלים', העוקב אחר הפעילות במזרח העיר וסייע בהבאת התיעוד מההר, מזהה פעילויות נוספות שאינן במתחם. הפעילים לוקחים חלק בחלוקת שמיכות ותנורי חימום למשפחות ערביות, אספקת אוכל לאחר צום הרמדאן, ובמענה הומניטארי. קירוב לבבות - הגרסה הטורקית.
טורקיה של ארדואן נטלה לעצמה את הבכורה, ודחקה הצידה את ירדן. בעזרת הזרמה של מיליוני דולרים למזרח ירושלים, היא זוכה לגלי אהדה ותמיכה, במיוחד כשאלו מתוחזקות על ידי הגורמים המשתייכים לאחים המוסלמים. משם הדרך להשפעה באל אקצא - קצרה. בישראל עומדת מן הצד, בשלב זה - מביטה בדריכות, ותו לא.
"מדינת ישראל צריכה להילחם בפעילים והעמותות הטורקיות הפועלות בירושלים כפי שהיא פועלת מול פעילי החרם", מסביר מאור צמח, יו"ר ארגון לך ירושלים. "הפעילות הטורקית פוגעת בריבונות ישראל בירושלים ויש להציב קו אדום לממשלה הטורקית ולארדואן ולאסור פעילות של עמותות טורקיות בשטח ירושלים ועל הר הבית".