מועצת זכויות האדם של האו"ם ידועה בהחלטותיה השנויות במחלוקת וביחסה המפלה לישראל - אלא שהפעם נראה כי ההחלטה שהתקבלה בה תמוהה למדי: המועצה השוכנת בז'נבה קבעה כי ישראל מפרה את זכויותיהם של הדרוזים תושבי הגולן, ש"סובלים" מיחס השלטון כלפיהם.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני מודאגים מאוד מהסבל של האזרחים הסורים בגולן הסורי הכבוש, זאת לאור ההפרה המתמשכת של זכויותיהם מאז כבש הצבא הישראלי את השטח ב-1967", נכתב בהחלטה.
עד קוראים במועצה לישראל לחדול מבניית יישובים בגולן ולעודד בנייה בשטח זה, זאת תוך קידום מיזמי נדל"ן של המועצה האזורית גולן תחת הסיסמא: "בואו לגולן".
בהחלטה, המגנה את הסיפוח הישראלי של רמת הגולן ב-1981, נטען כי ישראל עושה זאת" על מנת לשנות את ההרכב הדמוגרפי והחוקתי של הגולן הסורי הכבוש ולמנוע מהתושבים שהתגוררו שם בעבר ונמלטו לחזור לבתיהם ולשקמם".
עוד קוראים חברי המועצה החתומים על ההחלטה לישראל "להימנע מלפאר מאפייני אזרחות ישראלית ולהעניק תעודות זהות ישראליות לסורים תושבי הגולן הכבוש - ולחדול מלדכא אותם" ולאפשר להם לפגוש את בני משפחותיהם שנותרו בשטח סוריה.
ההחלטה שקודמה על ידי מדינות כמו בוליביה, קובה, נמיביה, פקיסטן וונצואלה, התקבלה ברוב של 31 נציגים במועצה, בהן רוסיה ומדינות ערביות ומוסלמיות. 16 מדינות נמנעו - בהן מדינות אירופה החברות במועצת זכויות האדם של האו"ם.