רס"ל (במיל') עילי, סרן שיר ורס"ן עידן - אלו הם רק שלושה מתוך מאות חיילים שאינם לוחמים, אך נכנסים כל יום לתוך עזה. הם פועלים בתוך הרצועה ומבצעים תפקידים שונים וחשובים: החל מהנהגים שנכנסים כדי לספק אוכל, ציוד ותחמושת ללוחמים, עד לתיקון טנק שנפגע מטיל נ"ט בתוך הרצועה - ואפילו לתיקון מכשירי קשר של המפקדים הלוחמים. תפקידי המעטפת אולי לא נמצאים בקדמת הבמה, אך יש להם תפקיד מהותי בתפקוד מוצלח של הלוחמים בקרב מול חמאס.
בכל הכלים של הלוחמים - הטנקים, הנגמ"שים וההאמרים - מותקנים טאבלטים ומחשבים עם מערכת בשם "הצי"ד". בעזרתה הלוחמים בודקים נ"צים (נקודות ציון), רואים את האיתורים בשטח ואת מיקומי הכוחות, מזהים את מיקומי פירי המנהרות והחשודים, מאתרים בתים ממולכדים - ואפילו את הצירים והנקודות שאליהם צריך לירות מרגמות. ומה קורה כשהמערכת הזו מתקלקלת? רס"ל (במיל') עילי נקראת לדגל.
"אני אחראית לתקן את המכשירים האלו ואת מכשירי הקשר בתוך שטח הלחימה", מסבירה נגדת התקשוב. "אלו אמצעים שיכולים להתקלקל די בקלות וחייב אותם כדי שהכוחות יוכלו להיות בקשר אחד עם השני ולדעת מה קורה. האמצעים האלה נותנים לנו יתרון גדול שאי אפשר לנהל לחימה בלעדיו, אנחנו עיוורים ללא המחשבים".
"לפני הכניסה היה לחץ", היא מודה. "ראינו בדרך גופה של מחבל, שמענו הרבה ירי ונפל פצמ"ר ממש לידינו, אבל כשאתה בפנים ומרוכז במשימה שלשמה נכנסת, שוכחים מהכול. הדברים נעשים בצורה מאוד מסודרת - המ"פ עושה תדריך מסודר, לוקחים שמות ומספרים אישיים של כולם, הוא מסביר את המשימה של כל אחד ורק אז נכנסים בשיירה של האמרים. ההורים שלי היו מאוד בלחץ שאיכנס, אבל הם מבינים את החשיבות של התפקיד שלי ויודעים שאהיה איפה שצריך אותי".
במקביל לקשר, יש מעטפת לוגיסטית רבה שזקוקים לה הלוחמים - החל מפינוי פצועים ועד לאוכל חם ולגרביים חדשים. סרן שיר, מפקד פלוגת המפקדה בגדוד רותם, נכנסת כל 24 שעות כדי לוודא שלא חסר ללוחמים כלום: "אני נכנסת עם פלוגת נהגים שאינם לוחמים. בהתחלה זה היה קשה, יש פעמים שיורים עלינו פצמ"רים ו-RPG אבל יש הרבה כוחות שמאבטחים אותנו ואנחנו מבינים שזו המשימה, בחרנו להיכנס למרות שידענו שזה מסוכן. אני אחראית לוודא שיש לכל הלוחמים את המזון והציוד שהם זקוקים לו ולתת את המענה בקצה הכי טוב שאפשר", היא מסבירה.
בדומה לשתיהן, גם לרב סרן עידן אין הכשרת לוחם - אבל הוא כבר הספיק להיכנס עשרות פעמים לרצועה לתיקון כלים שנפגעו. כלי הרכב הקרביים של צה"ל הינם משוריינים, ופעמים רבות במקרי סכנה ואיום הלוחמים נכנסים לתוכם, תוך שהכלים סופגים ירי רב של נ"ט וטילים נוספים. "אנחנו מחלצים את הכלים התקולים, הטנקים והנמ"רים שנפגעו, ומחזירים אותם לשדה הקרב. תיקנו כבר מאות כלים, חלקם תיקונים שארכו מספר שעות והגענו אף עד לאזור חוף הים בעזה כדי לתקן אותם", הוא מסביר.
"בזכות זה שאנחנו נכנסים פנימה, הלוחמים לא צריכים לצאת ולבזבז זמן יקר של לחימה", עידן מדגיש. "אני מרגיש מאוד בטוח, אבל כמובן שלפעמים יש חששות. בפעם הראשונה שנכנסתי מטוסי חיל האוויר הפציצו בצדדים שלנו ומרגישים ממש מקרוב את ההפצצה. אני יודע שאם אני אתעסק בפחדים, אני אאבד כיוון ובתור מפקד אני חייב להוביל קדימה ולא להתעסק במה יכול לקרות".