יומם ולילה הם מתכוננים לקראת הכניסה הקרקעית לרצועה, ויש להם מבחן חשוב: הלוחמים האלו, של פלגת סמור ביהל"ם (יחידה הנדסית למשימות מיוחדות), מתאמנים על מנהרות ייעודיות שצה"ל בנה, כדי להיות מוכנים לאתגר הקשה - עולם המנהרות של חמאס בעזה, ה"מטרו" המסועף והמסובך. כל המידע בכתבה פורסם באישור הצנזורה הצבאית.
פלגת סמור, במקור ראשי תיבות של סליקים ומנהרות, היא המומחית הצבאית של עולם המנהרות ולחימה בתוואי התת-קרקעי. "אנחנו אחראים לכל התת-קרקע - איתור וחקירת המנהרות, הלחימה בהן והתמודדות עם היתקלות באויב, חילוץ פצועים וכמובן השמדת המנהרות", מסביר מפקד סמור, רס"ן א'.
האימונים של לוחמי סמור מתבצעים במנהרות הייעודיות שנבנו לצורך ההיערכות. למנהרות הדמה הללו תכלית ברורה - להדמות ככל האפשר את מנהרות חמאס. "האימונים מדמים מצב אמת אחד לאחד", מספר סגן-מפקד סמור, סגן ד'. "אנחנו מתכוננים לתרחישי הקיצון הכי גרועים שיכולים להיות ואנחנו מוכנים אליהם - גם אם זה מחבלים שיחכו לנו וגם אם זה מטענים שיחכו לנו - אנחנו נדע להתמודד".
אחד האמצעים המיוחדים שבהם הם מתאמנים הוא גם זה שיעמוד לצדם בקרב ברצועת עזה - הרובוט הייחודי לפלגה, שנכנס לפני הלוחם ומשמש לו קו הגנה. "הרובוט מורכב מחמש מצלמות וצבת אחת. המצלמות משדרות בלייב ללוחמים והצבת יכולה לתפוס מטענים ולהזיז אותם", מציינים מפקדי הפלגה.
לרובוט תפקיד מכריע גם בתכנון הפעולה של הלוחמים: "הרובוט מגיע וחוקר את המנהרה לפני שאנחנו נכנסים, ולפי זה אנחנו מחליטים איך הלוחם ייגש לבעיה. המטרה שלו היא לסרוק את התוואי לפני הלוחמים ולתת אינדיקציה איך המנהרה נראית מבפנים".
את הזמן לפני הכניסה הקרקעית מנצלים המפקדים והלוחמים כדי לחדד את המטרה הסופית. "הופתענו פעם אחת ואסור לנו להיות מופתעים שוב", הם מבהירים. "התכנון הוא להשמיד מקסימום תשתיות ואמצעי לחימה במרחב, כדי שחמאס לא יוכל לבצע שום פעולה בתווך הזה - עד כדי פחד מצידו להגיע למנהרות".
"הצלחה מבחינתנו היא לשלול את היכולת של חמאס", מסמנים מפקדי היחידה בגלוי את המטרות והיעדים. "לכן האחריות גדולה, אבל אנחנו סמוכים ובטוחים שכל מה שיטילו עלינו ובכל מקום שישלחו אותנו אליו, נבצע זאת על הצד הטוב ביותר", מסכמים הקצינים של היחידה, שכבר צברה התמחות בתחום ונערכת לאתגר. "אנחנו יכולים לתת תמונת ניצחון".