מתאם פעולות הממשלה בשטחים הודיע שמעבר ארז ייפתח מחדש הבוקר (חמישי) לכניסת 18 אלף פועלים מרצועת עזה לישראל. המעבר היה סגור בשבועיים האחרונים, מאז נסגר לראשונה בראש השנה, בעקבות החלטת מערכת הביטחון לא לפתוח אותו כל עוד נמשכות ההתפרעויות על הגדר. "המשך המדיניות האזרחית תתאפשר בהתאם להערכת המצב וליציבות הביטחונית", נמסר מהמתאם.
ההחלטה מגיעה ברקע הניסיונות לייצר רגיעה ולמרות שהתקיימו גם אתמול התפרעויות על הגדר, אך בהיקף מצומצם יחסית. בימים האחרונים המתיחות בגבול הדרום התעצמה, כשבלוני תבערה הופרחו לעבר עוטף עזה והפרות סדר אלימות שכללו אירועי ירי לעבר כוחות צה"ל התרחשו סמוך לגדר. צה"ל תקף בתגובה עמדות צבאיות של חמאס, והבהיר שאסטרטגיית התקיפות המדודה נועדה לאותת לחמאס שעדיין יש להם הזדמנות להרגיע את הרוחות ולסגת מהסלמה.
הנזק הכלכלי שנגרם לכלכלה העזתית בעקבות סגירת המעבר הוא כבד - כל אחד מהפועלים אמור היה להכניס בממוצע 600 שקלים מדי יום, כך שבסך הכול מדובר ביותר מ-11 מיליון שקלים ביום. חמאס תדלק את ההתפרעויות על הגדר בתקווה ללחוץ על ישראל להשפיע על קטאר להגדיל את סכום המענק המוענק לארגון.
במקביל, חמאס מנסה להפעיל לחץ על ישראל כדי שתגדיל את מכסת הפועלים העזתיים ב-1,500 ל-20 אלף פועלים, אלא שלנוכח המתיחות בדרום - במערכת הביטחון לא נתנו עד כה אור ירוק למהלך שנבחן כבר תקופה. תור וונסלנד, שליח האו"ם למזרח התיכון, הגיע ביום שלישי לביקור ברצועת עזה דרך מעבר ארז - בניסיון לקדם רגיעה.