ניסיונות ההתנעה של עסקת החטופים החדשה: ראש המוסד דדי ברנע ואלוף במילואים ניצן אלון נועדו תוך פחות משבוע עם ראש ממשלת קטאר מוחמד בן עבד א-רחמן בפסגה משמעותית בורשה. אל השניים האלה הצטרף גם האיש שבישראל תולים בו תקוות גדולות – ראש ה-CIA האמריקני, ויליאם ברנס, שהצליח להביא את המתווה הקודם. במרכז הפגישה המשולשת הזו, כך דיווחנו הערב (שני) ב"מהדורה המרכזית" השאלה – אילו מנופי לחץ צריך להפעיל על סינוואר.
בישראל מדברים על מעין "אפקט דומינו" בלחץ על חמאס: קרי ארה"ב לוחצת על קטאר, והיא לוחצת על ארגון הטרור, גם כאן וגם מעבר לים. המעורבים שומעים הרבה את הטענה שקשה להשיג את יחיא סינוואר, אבל בישראל יודעים שיש קשר ישיר בין הנהגת חמאס בחו"ל לזו שכאן בעזה. האתגר: לגרום לראש החמאס להסכים לעסקה שלא כוללת הפסקת לחימה.
כדי לעשות את זה, ראשית עולות כל מיני אפשרויות של שבירת קטגוריות, בתמורה להישגים לסינוואר בדמות שחרור אסירים משמעותיים, כאלה שהוא היה מקבל אולי רק בעסקה של "כולם תמורת כולם".
הדבר השני שרוצים לשבור אצל סינוואר, זו ההנחה שלו שמדובר במשחק על זמן ושבסוף החודש הבא האמריקנים ישימו ברקס והמלחמה תיעצר. בהקשר הזה קורה דווקא בישראל דבר משמעותי – כששר ההגנה האמריקני לויד אוסטין אומר שארה"ב לא מציבה לנו דד-ליין, וישראל תוכל לפעול ככל שתצטרך. לצידו עמד שר הביטחון גלנט, שהפעולה הישראלית בח'אן יונס תימשך, לא משנה באיזה שלב נהיה. עם זאת, גורם ישראלי מבהיר היום שהמו"מ יהיה קשה וארוך.
בישראל מעריכים שפרסום הסרטון של החטופים חיים פרי, יורם מצגר ועמירם קופר מהשבי נועד ללחוץ על המו״מ. צריך לזכור שחמאס רצה לשחרר עוד קודם חטופים מבוגרים במקום להשלים את הקטגוריה של הנשים, וכנראה מנסה להשפיע על הקו האדום של ישראל שדורשת להתחיל את העסקה בשחרור כל הנשים והילדים שנותרו בשבי.