בצה"ל דוחפים לקיים דיונים על "היום שאחרי" המלחמה ברצועת עזה, אך הדרג המדיני נמנע מלאפשר את הדיונים הללו. אתמול (שלישי) חשף ירון אברהם ב"מהדורה המרכזית" כי סורבה בקשתם של ראשי מערכת הביטחון לדון עם הדרג המדיני בנושא היום שאחרי המלחמה, כעת, כבממשלה גוררים רגליים ומונעים מגורמים שמזוהים עם הרשות הפלסטינית להשתתף בניהול המצב הרצועה. בצבא עולה החשש שמלחמת ה"אין-ברירה" תהפוך מלחמת "ברירה". 

נתניהו בדיון ביטחוני עם חברי קבינט המלחמה, בקריה (צילום: קובי גדעון , לע
ראש הממשלה נתניהו בדיון ביטחוני|צילום: קובי גדעון , לע"מ

מקבלי ההחלטות לא מוכנים, או לא רוצים לדבר על כך שלאנשי הרשות הפלסטינית יהיה חלק בניהול המצב ברצועה, אך נמנעים מלספק חלופות. אם הם לא יקבעו מהו אותו "יום שאחרי", צה"ל לא יוכל להגיע לשלב שבו הוא מסיים את הלחימה. מצב כזה עלול להוביל אותנו לדשדוש במלחמה ולהפוך אותה לשנויה במחלוקת.

בצפון הרצועה כבר אפשר לכונן מנגנון של פקידים שינהלו אזרחית את האזור ויאפשרו חלוקת סיוע תחת שליטה, אולם היעדר הדיונים בקרב הדרג המדיני מונע זאת. 

בתוך כך, עוד בתחילת השבוע פורסם כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מנע מראש המוסד דדי ברנע להיפגש ביחידות עם שר הביטחון יואב גלנט כדי לדון בנושא החטופים.

ההרס בעזה (צילום: דובר צה
לוחמי צה"ל בעזה|צילום: דובר צה"ל

ראש המוסד לשעבר יוסי כהן, שעל פי הערכות צפוי להיכנס לפוליטיקה בעתיד הנראה לעין, התייחס הבוקר לדיווח וביקר את התנהלותו של ראש הממשלה. "לא חושב שזה אפשרי", אמר לספי עובדיה וליניר קוזין בתוכניתם בגלי צה"ל. "לשר הביטחון במדינת ישראל יש תפקיד ענק, גדול, מקיף וחשוב. הוא חייב לשמוע את הדברים הכי חשובים, חייבים לאפשר את המגע המקצועי הזה".