יותר ויותר פלסטינים ברצועה נשמעים להפצרות של צה"ל ועוזבים לאזורים שמדרום לנחל עזה, ובצה"ל מזהים שחמאס מאבד שליטה ואחיזה שלטונית בצפון הרצועה ובמרכזה ומתקשה למנוע זאת. לפי ההערכות, כ-750 אלף פלסטינים כבר עזבו את בתיהם, וצה"ל העביר מסרים כי מי שלא יעזוב ייחשב תומך חמאס ומשתף פעולה עם ארגון הטרור. אומנם חמאס עדיין נלחם, אך הפגיעה ביכולתו כבר ניכרת אחרי שבועיים של לחימה ותקיפות נרחבות ויוצאות דופן של חיל האוויר המבוססות על מודיעין. 

ההרס ברצועת עזה לאחר תקיפת צה
ההרס ברצועה
ההרס ברצועת עזה לאחר תקיפת צה
ההרס ברצועה

בצפון הרצועה עוד נשארו כ-350 אלף פלסטינים ובכוונת חמאס להשתמש בכמה שיותר  מהם כמגן אנושי מול כניסה קרקעית לרצועה והמשך תקיפות חיל האוויר. בצה"ל בינתיים דוחקים באוכלוסייה זו, ובמקביל מונעים כניסה של דלק. גם הסיוע - מים, מזון ותרופות - שהגיע מרפיח אתמול לרצועה בתוך 20 משאיות נבדק בניגוד לפרסומים בתקשורת הזרה. 

ישראל במלחמה - סיקור N12

במקביל, בצה"ל עדיין נערכים לכניסה קרקעית "בתנאים הטובים ביותר לצה"ל" וממשיכים לתקוף מהאוויר רבי קומות ומתקנים של חמאס שיצמצמו פגיעה אפשרית בחיילים. רק הלילה, כמה רבי קומות הושמדו ברצועה בגלל מפקדות של הארגון שמוקמו שם, כדי למנוע אפשרויות של צליפה מגובה על ידי מחבלים. עם זאת, ההערכה היא שרוב המפקדות הן בדירות מסתור ומתחת לקרקע כך שיידרש מאמץ נוסף על מנת להשמידן כליל. 

תקיפת מטרות ברצועת עזה (צילום: דובר צה
תקיפת מטרות ברצועת עזה, הלילה|צילום: דובר צה"ל
ההרס ברצועת עזה לאחר תקיפת צה
ההרס ברצועת עזה לאחר תקיפת צה"ל

הרמטכ"ל נפגש בימים האחרונים עם הכוחות שייכנסו לרצועה ובשלב זה הלוחמים משלימים משימות אופרטיביות, תרגולים ונערכים מבחינת הציוד לשלב הבא. 

בחזית הצפון צה"ל ממשיך בהגנה ובגביית מחיר מחיזבאללה, שממשיך לירות בעיקר טילי נ"ט לעבר מוצבים ויישובים ישראליים. נסראללה יודע כמה הרוגים יש לו ובהמשך הוא ייאלץ לספק תשובות גם לאזרחי לבנון אם המצב שם יסלים.  

 

 

 

ארה"ב אמנם מגבירה את נוכחותה באזור, אבל בינתיים סוללות יירוט אמריקניות לא נקלטות בארץ והן תיקלטנה רק אם יהיה בהן צורך. הספינות האמריקניות מסייעות בהגנה אווירית ונבחן מה עושה איראן באמצעות שלוחותיה בתימן.