הדיון שהתקיים היום (רביעי) בלשכת ראש הממשלה לקראת הפסגה בדוחא מחר הסתיים, ובהודעת הלשכה נמסר כי נתניהו אישר את יציאת המשלחת ואת המנדט לניהול המשא ומתן. המשלחת תכלול את כל הגורמים המעורבים במו"מ לעסקת חטופים: ראש המוסד דדי ברנע, ראש השב"כ רונן בר והממונה מטעם צה"ל להשבת החטופים אלוף (במיל') ניצן אלון. למשלחת יצטרף גם אופיר פלק, יועצו המדיני של נתניהו.
בפסגה, שאותה מקדמת ארה"ב, ישבו נציגים של ישראל, קטאר, מצרים וארה"ב. העובדה שנציגים של חמאס לא יושבים בדיון לא אמורה להטריד יתר על המידה, שכן הפסגה ממילא מתקיימת בדוחא, שם נמצאים נציגים של חמאס. וממילא, המילה האחרונה של חמאס היא של סינוואר, שאליו יועברו כל המשתנים במתווה, אם יגובש, והצדדים יאלצו להמתין לתשובתו.
העובדה שהמשלחת הישראלית שיוצאת לדוחא היא בהרכב מלא מעידה על כך שהם מאמינים שיש עם מה לעבוד, כלומר שהמנדט שניתן להם עשוי לאפשר פריצת דרך. ההערכה היא, אחרי הישיבה אצל נתניהו, שיש פתרון לכל הסוגיות שבמחלוקת. האמריקנים רואים בפסגה הזו ניסיון למנוע הסלמה או לכל הפחות לדחות אותה, והם מספקים לישראל גזרים שונים בדמות חימושים והגנה.
אתמול דווח בוול סטריט ג'ורנל האמריקני כי מנהיג חמאס סינוואר אמר למדינות המתווכות ש"אם ישראל רצינית בנוגע למשא ומתן ורוצה שחמאס ישתתף בפסגה, היא חייבת לעצור את הפעילות הצבאית בעזה". מדובר בתנאי שבישראל לא יהיו מוכנים לקבל, שכן אחד התנאים מבחינתה של ישראל הוא המשך הלחימה בכל שלב לאחר שחרור החטופים.
לקראת הפסגה: אלה הנושאים שנותרו על הפרק ויעלו במו"מ
השליטה בפרוזדור נצרים וציר פילדלפי שחוצה את הרצועה ונשלט כרגע בידי כוחות צה"ל.
שמות המחבלים שישוחררו בעסקה, כאשר ישראל דורשת וטו על חלק מהשמות.
כמות החטופים החיים שחמאס ישחרר בעסקה, והשלבים בהם ישוחררו. ישראל דורשת גם קבלת רשימות מראש.
מעבר עזתים לצפון הרצועה: ישראל דורשת מנגנון שיאפשר למנוע חזרה של חמושים לאזור, ואילו חמאס דורש שיהיה מעבר ללא בידוק.
חמאס דורש את סיום הלחימה בעזה, אלא שישראל דורשת שתוכל לחזור להילחם בתום השלב הראשון במקרה שארגון הטרור "ימרח" את העסקה.